23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Dotaknuta pričom o orlovima Kim Verson napisala je „We Can Fly”

Više od autora

- vl promo-

Jedno je sigurno „We Can Fly” je pjesma koju ćete definitivno prigrliti jer ima ono nešto. Umjetnički je snažna i sugestivna. Putem nje, jedinstvena Kim Verson šalje poruku i pronosi priču. Onakvu poruku i onu priču kakvu samo kantautorski rukopis može odaslati.

”Dotaknuta pričom o orlovima, napisala sam pjesmu „We Can Fly’” koja je dio i mog putovanja”, govori Kim Verson i objašnjava: ”Prema legendi, orao u određenom vremenu mora donijeti mudru odluku kako bi nastavio živjeti. Naime, mora proći kroz bolnu transformaciju preobrazbe i pročišćenja, baš poput čovjeka”. I taj put je zahtjevan. Poput pjesme kojoj svjedočimo. ”U pjesmi sam iznijela snažno utkane emocije koje me na neki način pročišćavaju. Donose priliku da kroz njihovo dubinsko proživljavanje postanem još bolja verzija sebe i tako u svoj život dozovem ljubav kakvu želim i zaslužujem”, dodaje kantautorica. „We Can Fly” se ističe gorljivom izvedbom i iznimnom produkcijom. Jer, Kim je svoju poruku iznijela srčano. Iskreno i iz dubine sebe same. ”Pjesma metaforički prikazuje povezanost dviju duša i proces njihova putovanja. Ono je često puta intenzivno, strastveno, izazovno, pa i vrlo bolno. Takva je ljubav poput blagoslova i prokletstva u isto vrijeme. Samo rijetki mogu prijeći taj put kako bi se izborili za novi život. Za čistu ljubav”, zaključuje Kim. Pa kako to učiniti? U ovom svijetu koji potiče strahove i tjera nas na skrivanje iza osobnih zidova, takvo što zahtjevno je.

Spoznaja, priznanje i prihvaćanje promjene mogu ukloniti strahove i slomiti ego. Jedino se na taj način možemo osloboditi i prepustiti, te poput orla vinuti u visine raširenih krila”, podvlači Kim Verson. Uronjena u modernu produkciju – s dijalogom između elektronike i akustične gitare, snažnog ritma i dionica električne gitare – pjesmaWe Can Fly” priziva sliku stadionskog nastupa.

Verson sigurno donosi razliku na domaću glazbenu scenu. Svojim kantautorskim rukopisom zaziva prepoznavanje dalekih meridijana. I to svega koji tjedan nakon što su kolumnisti magazina Billboard zaključili da svjetska publika danas sve više traži pjesme uz gitaru koje će izvoditi raskošni vokalisti. Sa širinom i sugestijom svojstvenom najuspješnijim vedetama kroz desetljeća pop kulture. Ova pop pjesma odjekuje catchy refren, a u sebi sadrži naznaku country akustike i atmosferu koja zaranja u prošlost. U danima koji svjedoče iznimnom globalnom interesu za takav zvuk. I dobu koje otvoreno potvrđuje da smo, kao ljudi, psihološki ranjivi. I spremni za rad na sebi. Glazbu i tekst pjesme ‘We Can Fly’ potpisuje Kim Verson. Uz pjesmu ‘Butterfly’, ovo je njezina druga pjesma objavljena na engleskom jeziku. Aranžman i produkciju potpisuje Ivan Pešut, dok su vokalne dionice snimljene u studiju Darija Mihića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno