U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu koju su organizirali Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i medijska kuća Novosti. Duje Dragun je u kategoriji najboljeg sportaša grada Vinkovaca, nagrađen nagradom Orion, što je veliko priznanje ne samo za mladog reprezentativca, već i za njegov klub MNK Aurelia Futsal.

Duje Dragun rođen je 6. travnja 2000. godine u Vinkovcima gdje je već sa sedam godina počeo igrati nogomet u HNK Vinkovci. Sa 12 godina dobiva poziv Nogometne akademije Krpan – Babić gdje boravi iduće 4 godine s kojima kao kadet osvaja 3. mjesto na amaterskom prvenstvu Hrvatske. Iduće sezone 2015./16. vraća se u Vinkovce gdje nastavlja trenirati nogomet u Cibaliji i počinje trenirati futsal u Aureliji.

Od sezone 2016./17. odlučuje se ostaviti igranja velikog nogometa i u potpunosti se posvećuje igranju futsala. Iste sezone Duje kao kapetan predvodi kadetsku ekipu Aurelije na Završnici prvenstva Hrvatske u Šibeniku gdje odličnim igrama zaslužuje poziv u reprezentativni kamp.

U iduće dvije godine Duje postaje standardni U19 reprezentativac te upisuje ukupno 17 nastupa uz postignuta 4 zgoditka za reprezentaciju. Vrhunac Dujine reprezentativne karijere je osvajanje drugog mjesta na povijesnom premijernom izdanju UEFA Europskog prvenstva za igrače do 19 godina održanom u Latviji.

“Velika je čast dobiti ovakvu nagradu i priznanje od svoga grada i županije pred mojom obitelji i prijateljima. Drago mi je što su ljudi prepoznali moj rad, kao i rad moga kluba koji puno ulaže u mlade sportaše i u ovaj sport.”, rekao je Duje dodavši kako trenutno i nema neke velike planove za budućnost.

“Trenutna situacija je, vjerujem svima stavila planove malo u drugi plan. Student sam Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek – smjer elektrotehnike i želja mi je kada prođe ova sitacija s epidemijom koronavirusa uspješno završiti prvu godinu. Što se klupskih obaveza tiče, najiskrenije se nadam da ćemo se što prije vratiti na parket i također što uspiješnije završiti ovu sezonu. Naravno da je ovo razdoblje teško palo svim sportašima, ali vjerujem da svi pronalaze načine kako trenirati i kako dalje ostati aktivan. Od trenera smo dobili plan i program treninga kojeg se pridržavam. Svaki dan nastojim odraditi neku fizičku aktivnost, određeni trening, trčanje ili vožnja biciklom, kako bih kolio je o moguće ostao u formi.”, rekao je Duje. Slobodno vrijeme krati gledanjem filmova i tv serija. Saznali smo da voli Marvelov filmski serijal Avengersi, Ratove zvijezda, a ljubitelj je i humorističnih serija poput Young Sheldon.

“Duje je član našeg kluba od 2016.g u kategoriji kadeta. Kao kapetan kadeta, vodio je svoju ekipu do državne završnice prvenstva Hrvatske kao i do naslova na posljednjem Croatia Futsal Mastersu u Šibeniku. Također je bio kapetan i u juniorima kada je ujedno priključen i seniorskoj momčadi. Ponosni smo što je naš Duje prvi Vinkovčanin koji je upisao službeni nastup za našu reprezentaciju. Također je u kockastom dresu upisao i četiri pogotka, a kruna reprezentativne sezone je bila srebrna medalja na prvom UEFA Futsal Euru U19 u Latviji. Sada je standardni član seniorske ekipe gdje je vrlo važan igrač od kojeg se očekuje da u narednim sezonama bude jedan od nositelja ekipe.”, poručili su iz vinkovačkog malonogometnog kluba Aurelia Futsal.