32 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Druga prilika za osmaše

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Ljetni rok upisa u srednje škole službeno je završen krajem srpnja objavom konačnih ljestvica poretka i dostavljanjem dokumentacije u škole. Osmašima kojima to nije uspjelo u prvom, ljetnom upisnom roku, pruža se druga prilika za prijavu srednjih škola.

U svim hrvatskim školama 21. kolovoza počele su prijave srednjoškolskih programa, a ogledne ljestvice bile su vidljive već nakon prvog dana. Prijave obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku trajat će do 27. kolovoza, a objava konačnih ljestvica poretka očekuje se 30. kolovoza. Sukladno Odluci o upisima u srednju školu, objavljen je i okviran broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok i u Hrvatskoj je preostalo ukupno 6.462 mjesta. S obzirom na to da je ondje i najveća upisna kvota, najviše mjesta ostalo je u Gradu Zagrebu, a slijede ju Splitsko-dalmatinska županija, Primorsko-goranska te Osječko-baranjska županija.

U Vinkovačkim srednjoškolskim programima ostalo je ukupno 167 slobodnih mjesta. U Drvodjelsko tehničkoj školi, za zanimanje drvodjeljski tehničar – restaurator ostalo je još 6 slobodnih mjesta, dok je za stolara ostalo još 8. U Ekonomskoj i trgovačkoj školi slobodno je zanimanje ekonomista i to s još 2 mjesta. Glazbena škola Josipa Runjanina ukupno ima 16 slobodnih mjesta za jesenski rok. Jedno mjesto ostalo je za glazbenika pjevača, po 6 mjesta ostalo je za pripremna obrazovanja za glazbenika pjevača i glazbenika teorijskog smjera te 3 mjesta za glazbenika pripremnog obrazovanja: tambure. Najviše slobodnih mjesta ostalo je u Poljoprivredno šumarskoj školi. Po 5 mjesta ostalo je za zanimanja pekar, mesar i poljoprivredni gospodarstvenik, po 4 mjesta za zanimanja pomoćnog vrtlara i pomoćnog pekara, 7 mjesta ostalo je za cvjećare, dok je ukupno 35 slobodnih mjesta ostalo za program poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut. Srednja strukovna škola u jesenski rok upisa ulazi s 30 slobodnih mjesta. 12 mjesta imaju modni tehničari, 7 pomoćni soboslikar i ličilac, 5 mjesta za zanimanje krojač, 4 autolakirer i 2 slobodna mjesta za zanimanje soboslikar-ličilac. U Tehničkoj školi ostalo je 40 slobodnih mjesta i to po 3 slobodna mjesta za zanimanja elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije i autoelektričar, 8 mjesta za elektroničar-mehaničar, 9 za zanimanje monter suhe gradnje i 14 za građevinskog tehničara.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno