Na blagdan svetih Petra i Pavla, u narodu poznat i kao Petrovo, u Ceriću je 29. lipnja održana je druga po redu Večer poezije na Petrovo i sada se već, ističu organizatori, može reći kako se u Ceriću rađa jedna nova tradicija – pjesnička večer. Uz ugodno druženje na otvorenom prostoru kod cerićkog Doma kulture svi koji su nazočili ovom događaju mogli su čuti bogatstvo poetske riječi gostujućih pjesnika i pučkih pjesnika Cerića, koji nastoje njegovati zavičajni govor i time doprinose jezičnome bogatstvu hrvatskoga jezika te književnoj i kulturnoj baštini slavonskoga podneblja.

Drugu godinu zaredom inicirana je Večer poezije u Ceriću zahvaljujući nekolicini entuzijasta, naših sumještana. Kao poticaj poslužila je i drugim samozatajnim sumještanima koji su otvorili svoje srce za poeziju te su se priključili svojim stihovima na večerašnjem kulturnom događaju. Tema ovogodišnje večeri poezije je ljubav bez koje čovjek kao duhovno biće ne može opstati i ostvariti se”, istaknula je voditeljica Josipa Mecanović.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi domaćeg KUD-a “Slavko Mađer”: ženska i muška pjevačka skupina, dječja i odrasla skupina i tamburaška skupina te domaći crkveni zbor “Credo”. Poseban gost u glazbenom dijelu bio je poznati vinkovački glazbenik Dragutin Zeljković Cane, ovaj put i kao predstavnik Građanskog društva “Moji Vinkovci” iz kojega su u Ceriću gostovali i pjesnici Franjo Nagulov i Dražen Brandić – Brada. Svoje stihove predstavio je nuštarski župnik Slavko Vranjković, a svoje i stihove svojih sumještana čitali su članovi literarne skupine KUD-a “Slavko Mađer”.

Program su uredili Ivana Paulić i Eva Dakić, a drugi pjesnički susret u Ceriću održan je uz potporu Općine Nuštar na čelu s načelnikom Hrvojem Drinovcem i donačelnikom Dragom Mrkonjićem te uz posebno zalaganje članova KUD-a „Slavko Mađer“.