Zanimljivim igraonicama i filmskim projekcijama u parku Lenije jučer je započelo ovogodišnje Vinkovačko ljeto. Uzbudljivo i poučno bilo je i danas, a naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji, osim što su se zabavili, radili su i nešto vrlo korisno. Naime, u organizaciji Društva naša djeca Vinkovci imali su priliku izrađivati prave kućice za ptice, koje su potom postavili na stabla te u njih nasuli razno sjemenje, a kako bi ptičice imale što jesti. Svima će ovo ostati lijepa uspomena, ali i poučno iskustvo kako brinuti o svojoj okolini i životinjama koje žive uz nas.

Osim što mogu sudjelovati u radionicama, naši najmlađi imaju priliku i isprobati društvene igre u velikom formatu, ali i igrati se na toboganu, u kućicama među stablima i ostalim igračkama. Program u Lenijama svaki dan počinje u 18 sati, dok su projekcije filmova na rasporedu od 21 sat. Danas tako na velikom platnu Ljetnog kina u Vinkovcima možete pogledati kino-hitove “Spiderman – Novi svijet” i “Jumanji”.

I sutra nas također očekuje zanimljiv dan, nemamo radionice, ali zato nam u goste dolazi mađioničar Magic Lux, stoga povedite svoje najmlađe i uživajte u vrhunskoj zabavi. Što se filmova tiče ovogodišnje, trodnevno Ljetno kino u Vinkovcima sutra zatvaraju filmovi “Small foot” i “Zvijezda je rođena”. Nakon Ljetnog kina Vinkovačko ljeto nastavlja se koncertima u pješačkoj zoni s početkom u 21 sat, a najvljeni su: 12. srpnja “Fluentes”, 13. srpnja “Silente”, 26. srpnja Damir Kedžo, 27. srpnja “The Frajle”, 2. kolovoza Vesna Pisarović, 3. kolovoza “Nipplepeople”. Poseban program priređen je za Dan grada Vinkovaca, 20. srpnja, a počinje u 18,30 PIK roštiljadom te se nastavlja nastupom TS “Đeram” od 19 sati i koncertom Mladena Grdovića od 21,30 sati.