Foto: DIK koncerti press
Pjesma “Balkan” koju su zajedničkim snagama snimili članovi Zabranjenog pušenja i autor teksta i muzike Zoran Paunović Pauna, ulazi u uši na prvo slušanje i osvaja zaraznim refrenom koji slikovito i satirično opisuje situaciju u regiji.
Zoran Paunović Pauna, u tekstu pjesme slika Balkan kao tijesan stan bez mira, ljubavi i sloge, u kome se “svađa, pa onda ljubi”, pije, puši, pjeva i puca, “dok tonemo na istom brodu”.
“Od početka sam imao ideju da ova pjesma bude duet, a Sejo Sexon bio je logičan izbor, s obzirom na to da imamo slično gledište kada je muzika u pitanju. Zabranjeno pušenje dalo je pjesmi boju i energiju kakvu sam zamišljao kada sam je pisao”, zadovoljno kaže Zoran Paunović Pauna.
Pjesma “Balkan” snimljena je u studiju Zabranjenog pušenja u Zagrebu, Pauna je vokale snimio u Beogradu, a produkciju potpisuje Toni Lović, gitarist Pušenja.
I Sejo Sexon i Zoran Paunović jedva čekaju da “Balkan” izvedu uživo pred publikom, a do tada, pjesmu, koja će vas bez sumnje odmah osvojiti, možete slušati na YouTube-u.