16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Dunja Veselčić: Ove godine ciljamo prvo mjesto na tablici i odlazak na kvalifikacije za viši rang

Više od autora

- vl promo-


Pred odbojkašicama ŽOK Vinkovci slijede novi izazovi u sklopu nove odbojkaške sezone. Prošle sezone ekipa trenera Stipe Tomića završila je na prvom mjestu 1.B Hrvatske odbojkaške lige skupine istok, ali u kvalifikacijama nisu uspjele izboriti plasman u viši rang natjecanja. Prvi ispit nove sezone je na rasporedu u nedjelju kada će u Vinkovcima gostovati ŽOK Našice.

Prošla sezona bila je u isto vrijeme burna, ali usudila bih se reći pomalo dosadna. S jedne strane pobjede od 3:0 bez ikakvih problema, a s druge strane porazi i borbe od 5 setova, no na kraju smo došle do tih kvalifikacija za prvu ligu. Malo nam je falilo da se kvalificiramo, nismo uspjele, no to nas nije sputavalo da krenemo u pripreme za još bolju sezonu”, rekla je Dunja Veselčić, kapetanica ŽOK Vinkovci.

Pripreme za novu sezonu započele su u kolovozu, treniralo se 3-4 puta tjedno, a tijekom priprema odigran je prijateljski turnir na kojemu je slavila vinkovačka ekipa. Što se tiče pojačanja, vinkovačka kapetanica ističe kako je u klub stiglo jedno veliko pojačanje iz Osijeka te da će to zasigurno biti jedan veliki vjetar u leđa za novu sezonu.


Ove godine ciljamo visoko, kao i prošle sezone, a to je prvo mjesto na tablici te ponovni odlazak na kvalifikacije za viši rang. Ove sezone se nadamo i uspješnom kvalificiranju u ranije spomenuti viši rang. Konkurencija će biti jača u odnosu na prošlu godinu, u našu ligu ušla je jedna nova ekipa, dok su neke ostale ekipe dovele pojačanja, no ne mogu sa sigurnošću reći tko će biti glavni konkurenti za naslov. Svaku utakmicu shvaćamo ozbiljno i dajemo sve od sebe te se nadamo uspješnoj sezoni i pozivamo sve da nas prate i budu podrška s tribina”, dodala je Veselčić.

U klubu se uglavnom nalaze mlade igračice koje idu u srednju školu ili studiraju. One su upravo dokaz kako je moguće uskladiti privatne obveze s treninzima i utakmicama. Svi se nadamo kako će odbojkašice u ovoj sezoni ponovno biti na razini te da će uspjeti u svojim ciljevima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno