Prigodan materijal o Josipu i Ivanu Kozarcu izložen je u dvije vitrine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

Ususret 25. Danima Josipa i Ivana Kozarca, a prigodno i u Mjesecu hrvatske knjige 2019., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, 23. listopada, postavljena je filatelistička izložba posvećena ovim velikanima slavonske i hrvatske književnosti.

Član Hrvatskog filatelističkog društva (HFD) Vinkovci, Zlatko Pavlović, na dvije je vitrine izložio prigodan materijal o Kozarcima. Uglavnom su to filatelističke omotnice HFD Vinkovci, nekoliko privatnih izdanja, razglednice i ostali materijal vezan za Josipa i Ivana. Za ovaj izložak autor je na prošlogodišnjoj Nacionalnoj filatelističkoj izložbi s međunarodnim sudjelovanjem u Novskoj osvojio brončanu medalju u izložbenom razredu otvorene filatelije.

Članovi HFD Vinkovci redovito prate sve obljetnice i događanja u gradu i okolici. Za te prigode rade dotisak na omotnice ili dopisne karte, a od Hrvatske pošte ishode i prigodni žig. Svaki takav žig bude dostupan u vinkovačkoj Pošti u Reljkovićevoj samo tog određenog datuma, ali ga osim filatelista mogu zatražiti i svi ostali koji toga dana šalju neku pošiljku. Kasnije se žig pohranjuje u Poštanskom muzeju u Zagrebu kao i sva tiskana vinkovačka filatelistička izdanja. Ivan i Josip Kozarac su među onima koji su svojim radom zaslužili posebnu pažnju, tako da im je HFD Vinkovci do sada u više navrata tiskao prigodna izdanja i izrađivao žigove. Tako će Kozarci će ostati zabilježeni i u poštanskoj, ali i u vinkovačkoj filatelističkoj prošlosti, ističe Srebrenka Takšić iz Hrvatskog filatelističkog društva Vinkovci.