7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

DVD Nuštar: Započele vježbe za najmlađe članove

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar svakako je jedno od aktivnijih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uz osnovnu zadaću gašenja požara, njihove su aktivnosti brojne, a posebna pozornost posvećuje se radu s djecom i mladima.

Tako su u četvrtak, 3. lipnja, započele vježbe za najmlađe članove, vatrogasni pomladak uzrasta od 6 do 12 godina, a sva zainteresirana djeca još uvijek se mogu pridružiti četvrtkom od 18 sati. A da se s djecom i mladima kvalitetno radi potvrđuje i podatak da su nedavno voditelji iz DVD-a Nuštar, Ivana i Marko, boravili u kampu vatrogasne mladeži u Fažani gdje su odradili seminar i stekli nova iskustva i znanja koja će primijeniti u radu s ekipama, dok je zapovjednik DVD-a Nuštar Mirko Ružić na seminaru sudjelovao kao predavač s temom “Priprema natjecateljskih odijeljenja vatrogasne mladeži”.

Kada je o edukaciji i usavršavanju riječ, valja reći kako DVD Nuštar kontinuirano ulaže u znanje i budućnost. Tako su početkom ožujka operativni članovi DVD-a Nuštar započeli s vježbama i edukacijom kako bi imali što spremniji operativni kadar, a 17. svibnja na ispitu za vatrogasne časnike i časnike 1. klase, u organizaciji Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije, društvo je pojačano za jednog vatrogasnog časnika i troje časnika 1. klase. „Čestitamo im na uspješno položenom ispitu i vjerujemo da će uspješno primjenjivati i prenositi naučeno”, ističu u DVD-u Nuštar.

A kako uz rad vremena mora biti i za druženja predstavnici nuštarskog DVD-a jučer su bili kod prijateljskog društva DVD Petrovci na tradicionalnoj priredbi kojom se njeguje običaj rušenja svibanjskog drveta „Majalos”. Na kraju, iz DVD-a Nuštar podsjećaju sve da je od 1. svibnja pa sve do 31. listopada zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno