Foto: Marko Brdar
Tko smo “mi”, a tko su “oni”? Tko su “naši”, a tko “njihovi”? Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih redatelja Dalibora Matanića dio je Trilogije sunca (Zvizdan, Zora i Suton). U “Zvizdanu” nam je Matanić suprotstavio ljubav i mržnju, u Zori je učinio isto, samo kroz intimnu obiteljsku dramu u galopu s nadirućim političkim ekstremizmom koji ih ljude na odabrane i nepoželjne.
Pobjednik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala s osvojenih šest Zlatnih arena nekonvencionalna je priča redatelja Danila Šerbedžije Tereza37 o ženi čija želja za promjenom dovede do neočekivanih događaja, a film će od četvrtka biti na svakodnevnom programu Kino kluba.
U novom filmskom tjednu pretpremijerno (ulaznica 30 kn, nema popusta i gratisa) možete pogledati Brze i žestoke 9, nastavak napete akcijske avanture koja se odvija od Londona preko Središnje Amerike do Edinburgha.
Ne propustite pogledati ni nastavak avantura omiljene prahistorijske obitelji Croods: Novo doba koja u potrazi za sigurnijim domom nailazi na drugu puno napredniju obitelj, novi Disneyjev kino hit Cruella koji istražuje kako je zapravo nastala Zlica od Opaka, nastavak napetog horor trilera Mjesto tišine 2 koji donosi nova saznanja o tome kako preživjeti kada i najmanji zvuk znači smrt, sedmi film iz svijeta Prizivanja 3: Kriv je sotona koji otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu, triler Profil o britanskoj novinarki na tajnom zadatku koja se infiltrira u regrutacijski kanal Islamske Države te u Kino klubu dirljiv domaći dokumentarac Starac i roda koji donosi filmsku verziju najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta o Malenoj i Klepetanu.
Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.