13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Po dvije tisuće kuna za 62 novorođenčadi

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić održao je prijem za sve roditelje novorođene djece i osobno im uručio naknadu od dvije tisuće kuna. Prva podjela ove godine održana je u veljači kada je iznos naknade bio tisuću kuna, dok je već u lipnju taj iznos povećan na dvije tisuće kuna i to je razlog zašto se na nju čekalo četiri mjeseca.

Danas su 62 obitelji primile ovu pomoć i uključujući današnju podjelu, ove godine 208 beba primilo je naknadu u ukupnom iznosu od 364 tisuće kuna.

U odnosu na dosadašnje godine, broj rođene djece je konstantan, a gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će Grad u budućnosti moći dizati tu brojku te povećavati iznose. ”Ovo je jedan od najljepših poslova gradonačelnika gdje Gradska uprava poprimi jedan drugačiji izgled. Naknadu smo digli na 2 tisuće kuna i nadamo se da pomognemo barem malo obiteljima koje se tek kreću formirati. U budućnosti ćemo, na sve načine, pokušati pronaći još dodatnih sredstava jer djeca su sve ono što nas oplemenjuje i ulaganje u njih je ulaganje u budućnost, ne samo za njih i njihove obitelji, nego i za cijeli grad”, istaknuo je gradonačelnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno