18 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Dvorište ideja svih 10 dana bit će mjesto za zabavu i učenje

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U programu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni ponovno se našlo Dvorište ideja, dvorište u kojemu vlada zabava i smijeh, kreativnost i učenje. Mjesto je to koje će svih 10 dana trajanja naše najveće manifestacije okupljati djecu raznih uzrasta te u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci i ovoga rujna donijeti jednu bogatu i sadržajnu dječju čaroliju.

Raznolike zanimljive predstave, interaktivni koncerti, performansi, izložbe dječjih radova i brojna iznenađenja samo su dio onoga što će od 9. do 18. rujna ponuditi Dvorište ideja, popratna manifestacija Vinkovačkih jeseni. Kako nam je rekla Iva Krolo, muzejska pedagoginja organizatorica Dvorišta ideja, prvenstveno je namijenjeno djeci, no dobro su došli i mladi, ali i roditelji. „Nudimo kvalitetne, inovativne i raznovrsne sadržaje u sigurnom prostoru dvorišta Gradskog muzeja Vinkovci u kojemu će svi sudionici pronaći nešto za sebe. Ove godine očekujte brojne novine koje čekaju da ih otkrijete. Dođite, uživajte i rastite s novim idejama”, poručuje Iva.

Dvorište ideja program je Gradskog muzeja Vinkovci za djecu koji se drugu godinu zaredom održava uz financijsku podršku Novosti i Grada Vinkovaca. Raznovrsnim aktivnostima potiče kreativnost, a djeca u njemu dolaze do brojnih novih ideja koje potom mogu iskoristiti kod kuće ili u školi. I ove godine ugostit će udruge, ustanove, društva, umjetnike, kazališta i škole zahvaljujući kojima roditelji mogu biti sigurni da će njihovi mališani provesti jedno kvalitetno vrijeme, ispunjeno smijehom i zabavom, sklapanjem novih prijateljstava, u kojemu na zanimljiv način dolaze do novih spoznaja.


Prošle godine ovaj hvalevrijedan projekt otvorila je tadašnja dječja gradonačelnika Ella Hasel, a punu podršku je dao i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić. „Za svake Vinkovačke jeseni potrudimo se imati nešto novo, novi sadržaj koji doprinosi da Jeseni rastu iz godine u godinu. Ovo je jedna lijepa priča, ovdje pokazujemo kreativnost naše djece, ali i svih onih koji žele doprinijeti da ovaj prostor zaživi u društvenom smislu, druženja, ali i učenja”, rekao je tada Bosančić i potvrdio kako se radi o inicijativi koje se ne bi postidjeli ni puno veći gradovi.

Osim tradiciju i folklor, naši najmlađi tako će imati priliku naučiti njegovati i vlastitu maštu i kreativnost, ali i kući ponijeti lijepe uspomene i vlastitih ruku djela. Napomenimo još kako su svi događaji u Dvorištu ideja besplatni, a dobro došli su uistinu svi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno