Odlična atmosfera s prošlogodišnjeg koncertnog spektakla u Domu sportova povodom izlaska dugoočekivanog albuma Ede Maajke “Put u plus”, zabilježena je u spotu naslovne pjesme s albuma.
Dvosatni koncert uz podršku sjajnog benda (Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić, Mirsad Dalipi) i odabrane glazbene goste, bio je pravi glazbeni užitak tijekom kojeg je publika uživala u izvrsnim, energičnim izvedbama. Edo Maajka ovim je albumom potvrdio status vrhunskog tekstopisca, svakom pjesmom priča o godinama koje su prethodile Putu u plus, što je i vrlo koncizno opisao izjavom nakon koncerta: “Ubili smo brate, konačno sam se porodio!”
Pjesma “Put u plus” govori o padovima i dizanjima, neodustajanju i nalaženju snage unatoč životnim šamarima koje smo svi nekad iskusili.
“Put u plus” je naslovna pjesma s mog aktualnog albuma, s odličnim riffom i porukom. Tu govorim o svojoj dugogodišnjoj mantri, znalo mi se desit loših stvari u životu, pado sam dosta puta i taj pad je uvijek bio za neko veće moje dobro. Mislim da su padovi i loša iskustva tu samo u svrhu plusa, tj. svrha njihovog postojanja je uvijek dobro i plus. U toj školi smo svi svakodnevno. “Ja padam samo zato da se sjetim da letim” jedna je od mojih boljih rima.” – kaže Edo.
Do srži iskreni tekstovi, podrška vrhunskih glazbenika i gostovanja priznatih imena regionalne scene, ‘Put u plus’ definitivno izdvajaju na domaćem i regionalnom glazbenom tržištu, a Edi daje itekako zasluženo priznanje struke, kolega i naravno, njegove publike.
Koncert u Domu sportova kamerom su zabilježili Vjekoslav Palinić i Hrvoje Baudoin koji je editirao materijale i montirao spot “Put u plus”.
Nakon svirkama ispunjenog ljeta, Edu slušamo i gledamo na Noć vještica 31.10., u Vintrage Industrial Baru gdje će prigodnim koncertom obilježiti 18 godina od izlaska legendarnih “Prikaza”.