Od 23. do 25. studenog, u organizaciji Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, u Iloku je održana edukacija volontera i profesionalaca gradskih društava Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja za pružanje psihosocijalne podrške u kriznim događajima.

Seminar je otvorio predsjednik DCK Vukovarsko-srijemske županije Mato Karalić, a sudjelovalo je ukupno 23 predstavnika gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja. Predavači i voditeljice radionica bile su psihologinja iz Hrvatskog Crvenog križa Marija Juzbašić i Tena Galić, voditeljica socijalnih djelatnosti i za rad s mladima iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Teme edukacije bile su: krizni događaj i njegov utjecaj na ljude, psihosocijalna podrška, stres i traumatski događaji, psihološka prve pomoć, ranjive skupine u zajednici, psihosocijalne intervencije u zajednici, primjer pružanja psihosocijalne podrške u vlastitom društvu Crvenog križa i stres pomagača. Svaki tim imao je zadatak prezentirati poseban case study: pružanje psihosocijalne podrške stradalima u poplavi, potresu, klizištu i nesreći vlaka. 

Edukacija je bila i prilika i za razmjenu iskustava iz kriznih situacija koje su pogodile Vukovarsko-srijemsku županiju i imale veliki utjecaj ne samo na lokalnu zajednicu nego i na cijelu Hrvatsku: Domovinski rat, katastrofalna poplava 2014. i migracijska kriza 2015./2016. Sudionicima su potvrde o završenoj edukaciji uručili predsjednik DCK Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić i ravnatelj DCK VSŽ Ivica Prskalo.