20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

KULTNI FILM: Edward Škaroruki (1990.)

Više od autora

- vl promo-


Jednom je živio čovjek po imenu Edward Škaroruki, čije su ruke bile hladne, ali srce toplo. Vidite, Edward Škaroruki nije bio pravi čovjek – on je bio kreacija. A njegov je život zauvijek promijenio grad u kojem je živio. Edwarda Škarorukog stvorio je izumitelj koji je živio u vili iznad grada. Izumitelj je Edwardu dao srce, mozak, čak i kožu. Dao mu je sve potrebno za potpun život, osim jedne stvari. Zbog prerane izumiteljeve smrti, Edwardu su ostale oštre metalne škare umjesto prstiju.

Za Edwarda Škarorukoga svaki je potez postao potencijalno smrtonosan. Kad ga je nešto zasvrbjelo, zadao bi si duboku rasjeklinu. Gesta puna entuzijazma postala bi ubod, a odijevanje je dovodilo do uništavanja. Ali sve je bilo u redu jer je Edward živio sam u vili iznad grada, gdje nikoga nije mogao ozlijediti i nitko nije mogao ozlijediti njega. No dok je svake noći gledao grad iz svoga usamljenoga, praznog boravišta, osjećao je čežnju. Nešto je nedostajalo. Do dana kad je došla gospođica iz Avona.

‘Edwarda Škarorukog’, fantastičnu priču iskrojenu od običnoga života u predgrađu i opasne kreativnosti, režirao je Tim Burton, vizionarski talent koji je zamislio i u detalje razradio maštovite svjetove Batmana, Bubimira i Velike avanture Pee-weeja. U ‘Edwardu Škarorukom’ u glavnim su ulogama Johnny Depp, Winona Ryder i Dianne Wiest. Glume i Anthony Michael Hall, Kathy Baker, Vincent Price kao izumitelj i Alan Arkin. Producenti su Denise Di Novi i Tim Burton. Izvršni je producent Richard Hashmoto. Caroline Thompson napisala je originalni scenarij prema originalnoj priči Tima Burtona i Caroline Thompson.

Originalni naslov: Edward Scissorhands, 1990.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno