Na stadionu HNK “Cibalia” održava se ekipno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom. Na natjecanju nastupa 100 sportaša iz 14 klubova, a discipline u kojima se natječu su bacanje kugle, diska, koplja i čunja, skok u dalj te utrke na 100, 200, 400, 800 i 1500 metara.

Organizatori natjecanja su Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i Atletski kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. “Drugu godinu dobili smo povjerenje Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom da organiziramo ovo natjecanje. Velika je to bila čast, ali i obveza, s obzirom na to da mi kao klub djelujemo nešto više od dvije godine. Uložili smo puno truda i vjerujemo kako će natjecatelji iz Vinkovaca otići puni dojmova”, rekao je Dalibor Pavić, nekadašnji atletičar, a danas predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

“Zahvalio bih se Hrvatskom atletskom savezu osoba s invaliditetom što je po drugi puta domaćinstvo ovog prvenstva dodijelio Vinkovcima, ali isto tako zahvalio bih se i Atletskom klubu osoba s invaliditetom Vinkovci što je u ovako kratkom vremenu svoga postojanja i rada postigao rezultate s kojima je stekao povjerenje organizacije ovog prvenstva.”, istakuno je dogradonačelnik Vinkovaca Gabrijel Šokičić, zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha.

“Grad Vinkovci se u više navrata pokazao kao izvanredan organizator svih natjecanja, pa tako i ovog. I Vukovarsko – srijemska županija uključila se putem svojih upravnih odjela u organizaciju ovog natjecanja. Ponosni smo i zadovoljni što možemo ugostiti sportaše s invaliditetom. Među ovim sportašima je niz europskih, svjetskih i olimpijskih osvajača medalja i u svakom slučaju jedan takav događaj služi na ponos, kako Vinkovcima tako i Vukovarsko – srijemskoj županiji.”, istaknuo je Mario Meštrović.

Podršku natjecateljima došli su dati i Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Tomislav Krističević, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, Damjan Sedić, izbornik para atletske reprezentacije Hrvatske i Emil Gubica, predsjednik sportskog saveza invalida grada Vinkovaca i Vukovarsko srijemske županije.