23. izdanje HGF-a, jednog od najdugovječnijih festivala u Hrvatskoj, održat će se u Zaboku u razdoblju od 31. svibnja do 2. lipnja i u svom trodnevnom programu na čak tri lokacije ugostiti izvođače kao što su Električni orgazam, Denis & Denis, Zoran Predin, She Loves Pablo, Ogenj, Lika Kolorado. Ovogodišnji specijal je projekt pod imenom Koncert za žlice i gitaru. Upad na sva događanja je besplatan.

Finale ovogodišnjeg HGF-a održat će se 31. svibnja u ZCUK Regenerator i predstaviti 5 najvećih nada hrvatske demo scene, a večer dobre glazbe i sjajne zabave kulminirat će uz nastupe bendova She Loves Pablo i Ogenj. SLP je zagrebačka groove rock četvorka koja je nedavno proslavila 10. godišnjicu objave svog razornog prvijenca “Mother of All” i najavila nove materijale. Ogenj je koprivnička folk punk senzacija “koja iz tamburice čupa dušu“. Omiljeni koncertni bend brojne publike nagrađen je ove godine Porinom za Najboljeg novog izvođača te je, uz glazbenog producenta Antu Prgina Surku, također nagrađen za Najbolji album etno glazbe, točnije hvaljeni album “Domaj”.

Isti dan, na tajnoj lokaciji, tzv. “secret stage”, u 20h bit će održan program HGF Classic gdje će kao zvijezda večeri nastupiti Zoran Predin, najznačajniji novovalni kantautor ovih prostora koji ove godine slavi 40 godina veličanstvene karijere i kojem svi priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost.

Električni orgazam | HGF promo

Nema sumnje kako će prvu večer na obje lokacije biti sjajna atmosfera, a dobra zabava nastavlja se i iduća dva dana. Svečana dodjela ovogodišnjih nagrada HGF održat će se u petak, 1. lipnja u ZCUK Regenerator, gdje će se pobjednicima na pozornici pridružiti zagrebački bend Lika Kolorado, pobjednik HGF-a 2017., te fenomenalni Električni orgazam i Denis & Denis kao headlineri završnice 23. HGF-a! Beogradski Električni orgazam, jedna od najvažnijih crtica rock enciklopedije naših prostora, uz najveće hitove iz prvih 39 godina rada, zabočkoj publici predstavit će i pjesme s tek najavljenog albuma. Večer će uveličati i riječka plesna senzacija Denis & Denis koja je zvucima syntheva, ekstravagantnim modnim izričajima i nezaboravnim hitovima poput “Program tvog kompjutera”, “Ja sam lažljiva” i “Voli me još ovu noć” obilježila 80-te i generacije novih glazbenika koji su stasali na njihovim pjesmama.

Posljednji dan festivala, 2. lipnja, u 20 sati na Ljetnoj pozornici Polanović, posjetitelji mogu uživati u novom programu – HGF Cabaret, koji će premijerno ugostiti Koncert za žlice i gitaru, autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao na temelju njihovoga ispita na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije. Ovaj intrigantan dvojac uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski priča o svom životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svakako ne propustite!

Lika Kolorado | HGF promo
RASPORED:
31.05. petak – ZCUK Regenerator

– 5 demo bendova

– She Loves Pablo

– Ogenj

31.05. petak – tajna lokacija

– Zoran Predin

01.06. subota – ZCUK Regenerator

– HGF pobjednik 2019.

– Lika Kolorado

– Električni Orgazam

– Denis & Denis

02.06. nedjelja – Krčma Polanović w. Huncutarije

– Cabaret – Žlice i Gitara

Facebook

Web

Powered by Staročeško pivo, seasoned by 5th Element