Elemental, 2010. / Foto: Menart press

Shot je živio kod bolnice u Vinogradskoj, jednu stanicu dalje od dvije godine mlađe Mirele Priselac, koja je stanovala na Britanskom trgu. Zato ga je često viđala u tramvaju, znala je tko je.
„Uvijek sam imala walkman i kad bih njega vidjela, približila bih se i pojačala muziku, ne bi li možda čuo da i ja slušam rap.”

Kad diskretna taktika ne pali, treba pristupiti agresivnije. Za to se ukazala prilika kad je ugledala Shota i MistaHorna kako sjede na terasi na Trgu, ispod Gavrilovićevog dućana. Terasa nije radila, ali oni su ipak sjedili. „Samo sam mu prišla i rekla: Bok, ti si Shot iz Young Lordza? On je dotad s Gjergjom pričao normalnim glasom, a kad se okrenuo prema meni, produbio je glas: Je, ja sam Shot iz Young Lordza. Koji frajer!”

Nastavak saznajte uskoro!

Kako smo najavili, Elemental izdaje biografiju. Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv “Sve, samo ne romantika” a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih.

Predstavljanje biografije održat će se 14. studenog od 18h na glavnoj pozornici Interlibera u paviljonu 6, gdje će Elemental odsvirati i par pjesama, nakon čega se druženje seli na štandu glazbene knjižare Rockmark gdje će bend potpisivati primjerke knjige.
Na predstavljanju biografije govorit će Mirela Priselac Remi, Luka Tralić Shot i autor Marko Podrug dok će moderator biti urednik, Kruno Lokotar.

“Priča o Elementalu je priča o ljudima, prijateljstvima, ljubavima, rastancima, svađama, pomirenjima i, dakako, o uspjehu. I to o onom zdravom uspjehu, uspjehu do kojega se došlo talentom, ali i udarničkim radom i vizijom od koje članovi benda ne odustaju ni danas. Zbog svega toga, biografija Elementala napisana je poput romana, sa svim svojim dramaturškim elementima. Na moju sreću, bivši i sadašnji članovi benda nisu imali problema s ironijskim odmacima, prijateljskim kritikama i šalama na njihov račun, stoga je ovu knjigu zapravo bilo zabavno stvarati. Nadam se da će je biti zabavno i čitati.” – komentira Marko Podrug, autor knjige

U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu.
Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspadanja, ovo, na kraju i je, priča o uspjehu.

Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve je traume izazvalo objavljivanje prvog albuma? Zašto bend nije vjerovao u Romantiku? Je li Elemental izdao hip-hop? Kako su uspjeli, kako su opstali i kad su se skoro raspali?

Odgovore na sva pitanja saznat ćemo u srijedu, 14. studenog na Interliberu. Vidimo se!