Nagrađivana glazbenica Emeli Sandé objavila je novo studijsko izdanje koje se zove “Real Life”. Treći album popularne glazbenice označava novo poglavlje u njenom životu te nam donosi glazbu koja osnažuje i isijava samopouzdanje. Album “Real Life” hrvatska publika može slušati u radijskom eteru i na digitalnim platformama.
Kako je istaknula glazbenica, ovaj je album nastao s ciljem da ljudima pruži nadu i samopouzdanje: „Posebice ljudima koji su marginalizirani, zaboravljeni ili pod sveprisutnom opresijom. Želim da ovaj album iznova svakom slušatelju daje posebne moći i novu dozu energije. Emeli je na albumu “Real Life” surađivala s talentiranim timom koji su činili Salaam Remi (Toni Braxton, Fugees), James Poyser (The Roots, Erykah Badu) i Troy Miller (Laura Mvula).
Na albumu se našlo 11 pjesama koje su inspirirane različitim žanrovima. Tako će publika imati priliku poslušati Emeli u akustičnom izdanju, ali i u soul i disco ambijentu. U takvoj raznolikosti sadržana je univerzalna poruka: “S ovim sam albumom točno znala što želim reći i napraviti. To me iskustvo učinilo sretnijom i obogatilo samopouzdanjem i ljubavi prema samoj sebi. “, otkrila je glazbenica.
Publika je do sad već imala priliku poslušati pjesme kojima je Emeli najavila izdanje. To su  “Sparrow”, “Shine”, “You Are Not Alone” i “Extraordinary Being”, u čijem su se službenom spotu našli isječci iz popularnog filma X-Men: Dark Phoenix.
S više od 340 milijuna pregleda spotova, 19 milijuna prodanih singlova, više od šest milijuna prodanih albuma i tri singla koja su se našla na prvom mjestu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Emeli Sandé je uvjerljivo osvojila glazbenu industriju i srca publike. Njeno debitantsko izdanje nazvano „Our Version of Events“ bilo je najprodavanije izdanje 2012. godine, a njime je Emeli ostvarila još jedno veliko priznanje, oborivši 50 godina stari rekord The Beatlesa za najviše uzastopnih tjedana u Top 10 najslušanijih albuma. Do danas je osvojila brojna priznanja, među kojima se ističu četiri Brit Nagrade.

"Real Life" popis pjesama:
 1. Human
 2. Love To Help
 3. You Are Not Alone
 4. Shine
 5. Sparrow
 6. Honest
 7. Survivor
 8. Extraordinary Being
 9. Same Old Feeling
 10. Real Life
 11. Free As A Bird