8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

EU projekt Drugi dom u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Vukovaru je održana Početna konferencija EU projekta Drugi dom. Projekt vrijedan oko 1,5 milijuna kuna u cijelosti je sufinancirala Europska unija, a cilj mu je unaprjeđenje kvalitete života djece, polaznika 1. i 2. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića, koja je nositelj projekta.
“Organizacijom produženoga boravka kao vrste odgojno obrazovnog rada, učenici nakon redovite nastave ostaju u školi, pišu svoje zadaće, uče, bave se kreativnim radom, sportom i svim onim drugim što ih priprema za život. Organizirana im je besplatna prehrana na temelju zdravih prehrambenih navika koje razvijaju. Kroz ovaj projekt zaposlene su dvije učiteljice i jedan kuhar na pola radnoga vremena. Također, škola je opremljena dodatnim sredstvima, didaktičkim sredstvima, sredstvima za rad, za tjelesnu i zdravstvenu kulturu kao  i  informatičkom opremom što uveliko pridonosi kvaliteti rada”, istaknula je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić napominjući kako je ovaj projekt  višestruko koristan: za školu, učenike, roditelje, ali i Gad Vukovar  koji je oslobođen jedne vrste troška  jer će se kroz projekt isplaćivati i plaće učiteljica.
Kroz Projekt Drugi dom, kroz jednu godinu, osigurana je prehrana i rad s 35 učenika prvoga i drugoga razreda, ali ukupan broj učenika koji će biti obuhvaćen ovim projektom bit će  veći budući da se projekt provodi 26 mjeseci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno