24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

EU-projekt – “Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje”

Više od autora

- vl promo-


Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci provodi u svom skladištu u Ulici Josipa Kozarca 10, od srijede, 22.05.2019. pa do petka 31.05.2019. u vremenu od 9 do 12 sati podjelu paketa hrane i paketa higijenskih artikala iz EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“ koji je putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

U EU-projektu “Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje” kojemu je nositelj Hrvatski Crveni križ, a prijavitelj Gradsko društvo Crvenog križa Županja, provedbeni partneri su gradska društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, Novska, Dvor, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Ilok, Vukovar i Vinkovci.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci zahvaljujući ovom projektu osigurava podjele znatnih količina hrane i higijenskih artikala za socijalno ugrožene osobe sa svog cjelokupnog područja djelovanja.

Korisnicima iz Vinkovaca pomoć će biti dijeljena u skladištu GDCK Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, a korisnicima iz Grada Otoka i 11 općina Vukovarsko-srijemske županije: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci pomoć će biti dijeljena na distribucijskim mjestima Crvenog križa u sjedištima tih jedinica lokalne samouprave.

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vinkovci i socijalnim službama jedinica lokalne samouprave formirane su liste primatelja, a pomoć GDCK Vinkovci, uz predočenje dokaza, mogu dobiti obitelji ili osobe koje ispunjavaju ove kriterije za dodjelu pomoći:

1. samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade;
2. osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500 kn, odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo;
3. samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.276 kuna;
4. obitelji s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.025 kuna kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2017. godine prema Državnom zavodu za statistiku;
5. iznimno, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 3 mjeseca, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

U sklopu projekta kao pomoć korisnicima provode se i popratne mjere kao što je podjela brošure „Od polja do stola“ koja sadržava savjete, načine i naputke za samostalni uzgoj povrća te pripremu zimnice, uz savjete za financijsku uštedu, savjetovanje krajnjih korisnika za samostalnu proizvodnju povrtnih kultura, radionice za korisnike – priprema zimnice u profesionalnoj kuhinji uz vodstvo stručnjaka, te savjetovanje i direktna potpora krajnjim korisnicima, osobito pomoć u pristupu socijalnim pravima i servisima. Ukupna vrijednost ovog projekta je 5.079.765,72 kn.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno