15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

#EuropeanFilmChallenge i Pari Pikule vas vode na filmske festivale u Cannesu i Veneciji!

Više od autora

- vl promo-Svi filmofili od 12. veljače do 15. travnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Cannes te doživjeti kako kuca srce filmske industrije iz prve ruke! Pogledajte deset europskih filmova kroz naredna dva mjeseca na različitim platformama, registrirajte se na www.europeanfilmchallenge.eu i otputujte na prestižni filmski festival!

Sudionici ovog europskog filmskog izazova filmove trebaju pogledati na različitim legalnim platformama i u različitim kontekstima: televizija, kino, festivali, VOD, streaming… Nakon gledanja, korisnici svoje iskustvo gledanja europskog filma dijele na društvenim mrežama putem web stranice www.europeanfilmchallenge.eu, a kao dokaz trebaju poslati/uploadati fotografiju na kojoj se vidi kako su i gdje gledali film. S obzirom da je riječ o natječaju, organizirano je i ocjenjivanje natjecatelja, a kako #EuropeanFilmChallenge traje, tako se i pribrajaju bodovi ovisno o broju odgledanih filmova, zemlji produkcije i različitosti platformi na kojima su gledani. Potrebno je imati profil na Facebooku, registrirati se na stranicu europeanfilmchallenge.eu i naravno: voljeti filmove!

U Hrvatskoj će se projekt odvijati u dva kruga s dva pobjednika. Na kraju svakog  kruga natjecanja pobjednik će biti nagrađen odlaskom na jedan od velikih europskih filmskih festivala (uključeni putni troškovi, smještaj i akreditacija).  Prvi krug natjecanja otvoren je od 12. veljače do 15. travnja 2018., a pobjednik putuje na Filmski festival u Cannesu! Nakon Cannesa na red dolazi Venecija.

“Cilj ovoga projekta je promocija legalnog gledanja europskog filma, a ideja je približiti se mlađoj populaciji aktivnoj na društvenim mrežama – stoga je sve postavljeno kao svojevrsna igra koja koristi inovativne digitalne alate.” ističu voditelji projekta Tina Hajon i Hrvoje Pukšec iz udruge PARI PIKULE, koja je projekt razvila zajedno sa šest partnera, stoga se #EuropeanFilmChallenge istovremeno odvija u Litvi, Latviji, Estoniji, Srbiji, Španjolskoj i Hrvatskoj.

Projekt je sufinanciran sredstvima Kreativne Europe – Programa Media Europske Unije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno