Hrvatski filmofili do 15. srpnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Veneciju te okusiti atmosferu 76. izdanja najstarijeg svjetskog filmskog festivala! Registrirajte se na web stranici, pogledajte deset europskih filmova na različitim platformama i otputujte na Lido!

Sudionici europskog filmskog izazova filmove trebaju pogledati na različitim legalnim platformama i u različitim kontekstima: televizija, kino, festivali, VOD, streaming… Nakon gledanja, korisnici svoje iskustvo gledanja europskog filma dijele na društvenim mrežama putem web stranice, a kao dokaz trebaju priložiti fotografiju na kojoj se vidi kako su i gdje gledali film.

S obzirom da je riječ o natječaju, organizirano je i ocjenjivanje natjecatelja, a kako #EuropeanFilmChallenge traje, tako se i pribrajaju bodovi ovisno o broju odgledanih filmova, zemlji produkcije i različitosti platformi na kojima su gledani. Potrebno je imati profil na Facebooku, registrirati se na stranicu europeanfilmchallenge.eu i naravno: voljeti i gledati filmove!

U Hrvatskoj se projekt European Film Challenge odvija u tri kruga, s tri pobjednika. Na kraju svakog kruga natjecanja najpredaniji filmofil odlazi na jedan od velikih europskih filmskih festivala i to posve besplatno: putni troškovi, smještaj i akreditacija su nagrada za gledanje filmova!

#EuropeanFilmChallenge je tijekom prošle i ove godine omogućio upoznavanje najvećih filmskih festivala Veroniki Milinović (Cannes), Larisi Šmitran(Venecija), Dominiku Skoki (Berlin), a put Cannesa se upravo sprema Daria Keršić.

Vrijeme je ponovno za Veneciju!

Projekt je sufinanciran sredstvima Kreativne Europe – Programa Media Europske Unije i Hrvatskog audiovizualnog centra.