12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Eva Blažević pobjednica AKOSI jesenske lige 2020.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zbog epidemiološke situacije, specifičnosti cijele godine i manjka natjecanja, Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci pokrenuo je atletsku ligu za osobe s invaliditetom. Liga se sastojala od tri kola na kojem su se svi članovi natjecali u disciplinama bacanja koplja i kugle. Prvo kolo lige održano je 5, rujna, drugo kolo 18. rujna, dok je završno treće kolo lige održano 31. listopada. Sva tri kola održana su na atletskom borilištu u Vinkovcima.

„Usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih mjera, uspjeli smo u našem naumu da naši članovi kluba zadrže kontinuitet treniranja i natjecateljskih rezultata. Iako liga nije službeno natjecanje iz kalendara nacionalnog saveza, naši sportaši pokazali su veliku zainteresiranost te ova liga svakako ima potencijal za nastavak u idućoj godini“, izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

Rezultati su se bodovali prema RAZA tablicama (međunarodnim svjetskim tablicama) te nakon tri kola poznati su prvi pobjednici lige. Poredak je bio sljedeći:  1. Eva Blažević
  2. Marin Županović
  3. Ivana Purkić
  4. Tomislav Šarac
  5. Marin Lozić
  6. Toma Žoldin
  7. Martina Đukić
  8. Domagoj Barinić
  9. Ivan Perša
  10. Danijel Varvodić

„Ovim putem čestitam svima na ostvarenim rezultatima koji su bili iznad očekivanog. Čeka nas dosta rada u narednom periodu gdje ćemo raditi na usavršavanju tehnike kako bi spremno dočekali iduću natjecateljsku godinu“, izjavio je trener Bruno Ter.

Atletski klub osoba s invaliditetom postiže zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni. Ove godine članovi kuba osvojili su 5 medalja na državnim prvenstvima uz postavljena dva državna rekorda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno