-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Ex Mozartine s Davorom Gobcem predstavile singl Tužni lutak

Više od autora

- vl promo-

Pjevački studio Mozartine neumorno radi na pjesmama pa nam tako predstavlja još jednu genijalnu suradnju. Nakon što su prije nekoliko godina udružili snage na singlu ‘Nebo’, Davor Gobac i pjevački zbor Ex Mozartine donose novu verziju pjesme Psihomodo popa ‘Tužni lutak’ u njihovoj jedinstvenoj obradi. Ova će pjesma, koju je Psihomodo originalno objavio na albumu ‘Debakl’ (2000.), doživjeti i svoje službeno digitalno singl izdanje koje uz novu studijsku verziju pjesme donosi i live verziju u kojoj su Ex Mozartine gostovale, a zabilježena je na rasprodanim koncertima Psihomodo Popa u zagrebačkoj Gavelli u prosincu 2015. godine. Ova live snimka objavljena je prošle godine na albumu Psihomodop Popa “Live Unpljugd 2 Gavella” koji je ove godine nominiran za Porina u kategoriji najboljeg koncertnog albuma, a prati je i odličan video broj sa istoimenog DVD-a.

Studio Mozartine se sastoji od jedanaest ansambala koji vrijedno rade i pripremaju još puno projekata i koncertnih gostovanja. Tako će dječji zborovi pjevačkog studija Mozartine uskoro nastupiti u više hrvatskih gradova i općina. Jedan od većih i bitnijih projekata nastup je djevojačkog zbora Mozartine u Oslu gdje će u svibnju zapjevati u prestižnoj dvorani Oslo Konzerthus.

Zagrebačke Mozartine osim svog repertoara mogu se pohvaliti i odličnim suradnjama s nekim od najvećih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni. Vrlo uspješno su surađivale s Damirom Urbanom na pjesmi ‘Glas jeka’, Nenom Belanom u pjesmi ‘Rijeka snova’, Ivanom Dečakom iz grupe Vatra na pjesmi ‘Bilo je dobro dok je trajalo’, djevojke su obradile i Gibonnijevu pjesmu ‘Vrata do nas’ u bržem i žešćem ritmu, prekrasnu ljubavnu baladu ‘Trag u beskraju’ Olivera Dragojevića te pjesmu ‘Jutrom sve prestaje’ u suradnji s Ivanom Radovniković.Odlične reakcije publike, ali i radijskih postaja na njihovu izvedbu pjesme ‘Nebo’, rezultat su ponovnog okupljanja s Davorom Gopcem pa je tako ‘Tužni lutak’ dobio novo ruho.

Djevojke su osvojile publiku svojim jedinstvenim nastupima te su obišle mnoge europske, ali i svjetske gradove poput Londona, Budimpešte, Varšave, Stockholma, Bruxellesa, Beča, Chicaga, Detroita, Bostona, New Yorka i mnogih drugih.

Doživite jedinstvenu i čarobnu obradu pjesme ‘Tužni lutak’ kakvu nam samo Ex Mozartine u suradnji s Gopcem mogu prirediti! Pred nama je odličan rezultat još jedne suradnje koja ima sve izglede za ‘dugi rok trajanja’!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno