U vinkovačkom konjičkom klubu Eohippus aktivni su i za vrućih ljetnih dana, tako su protekli vikend organizirali još jedan “Family day” u kojem su sudjelovali mali jahači kluba i njihovi roditelji, kao i bake i djedovi te volonteri.

Poznat po svojim terapijskim aktivnostima ovaj klub njeguje suradnju s brojnim institucijama, a upravo je ovogodišnji Family day financiran od strane Ministarstva zdravstva.

“Vrijeme nam je bilo idealno pa smo u sklopu Family day-a održali i 9. Klupsko natjecanje u kojem je sudjelovalo sedam najboljih klupskih jahačica i jahač. Titulu najbolje odnijela je Ema Lusavec, druga je bila Dubravka Mavrović, a treća Ana Kramarić. Nakon vrlo uzbudljivog natjecanja uslijedilo je druženje do kasnih sati uz puno smijeha i zabave i naravno prepričavanja različitih dogodovština iz konjarskog svijeta. Veselimo se i idućem druženju, te ovom prilikom želimo najaviti i naše 5. Županijsko natjecanje za djecu i mlade, na kojem će jahačice i jahači odmjeravati snage u zadanim igrama. Pozivamo sve ljubitelje konja i konjičkog športa da nam se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju, ali i obilježavanje desete godišnjice postojanja kluba”, ističe voditeljica kluba Marijana Ač Rapčan.

Ovaj konjički klub nadaleko je poznat i po svom volonterskom programu kroz koji, svi oni koji žele volontirati i nesebično pomagati drugima, mogu naučiti sve o Zakonu o volonterstvu, volonterskim pozicijama, osnovama konjogojstva i samom radu i aktivnostima u klubu. “Nakon teoretskog dijela polaznike upoznajemo s našim konjima, a neki od njih tada po prvi puta ostvare blizak kontakt s tim životinjama. Upravo kroz taj prvi kontakt se vidi hoće li se volonter snaći u aktivnostima pored konja ili ne. Naše radionice su vrlo značajne za sam odgoj i obrazovanje volontera, jer često puta potencijalni volonteri dolaze u klub neznajući što je to volonterizam, svoja prava, ali i obaveze, što bi trebali raditi, kao i sam sustav nagrađivanja”, objašnjava Marijana Ač Rapčan.

Kroz ove je programe samo u prošloj godini prošlo 36 volontera s 3.876 volonterskih sati, a kroz sve godine djelovanja kluba volontiralo je preko 120 volontera s ukupnih 13.461 sati.

U klubu imaju i odlične odnose s vinkovačkom Gimnazijom i Zdravstveno-veterinarskom školom dr. Andrije Štampara, koje uključuju svoje učenike u programe za razvoj volonterizma.