24 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Farmaceutski tehničar, novi srednjoškolski smjer od rujna u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Farmaceutski tehničar, novi srednjoškolski četverogodišnji program i prvi takav u Vukovarsko-srijemskoj županiji od rujna počinje u Vukovaru i to ni manje ni više nego u Ekonomskoj školi.

FOTO: Ekonomska škola Vukovar

“Presretni smo zbog pokretanja novog smjera koji, uz naše postojeće ekonomiste, komercijaliste i upravne referente, mladim ljudima nudi dodatan izbor srednjoškolskoga obrazovanja. Moram istaknuti i kako svaki od naših smjerova učenicima omogućava nastavak obrazovanja ili pak zapošljavanja na našem području,” poručila je s Dana otvorenih vrata na novoj lokaciji ravnateljica Jelena Vinaj.

Naime, nije slučajno baš 15. svibnja datumski izabran za prijem osnovnoškolaca kojima se na adresi Županijska 52 predstavila ova srednjoškolska ustanova.

“Točno je mjesec dana kako djelujemo na svojoj novoj/staroj adresi i nama je to razlog za slavlje jer smo presretni u novom prostoru. Osim toga, to je dan kada se obilježava Međunarodni dan obitelji, a mi svoju školu osjećamo kao obitelj, tako u njoj djelujemo te taj pristup i osjećaj prenosimo na svoje učenike. Baš zato se veselimo svakoj novoj generaciji jer će učiti i živjeti u lijepom prostoru ispunjenom obiteljskim ozračjem,” istaknula je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar.FOTO: Ekonomska škola Vukovar

Opisano ozračje upoznalo je 250 osmaša, budućih srednjoškolaca kojima se uz novi atraktivni smjer nude i tri stara – ekonomist, komercijalist i upravni referent.

Djelatnici i učenici pripremili su tim povodom prezentaciju škole, uspjehe, sajam vježbeničkih tvrtki i razne sportske i druge aktivnosti. Proveli su ih školskim prostorima koji uključuju fitness dvoranu, veliki multifunkcionalni prostor knjižnice i Školske zadruge “Kiša”, specijalizirane učionice, prostor školskog radija, kutke za odmor učenika.

FOTO: Ekonomska škola Vukovar
FOTO: Ekonomska škola Vukovar

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno