U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima, održana je danas konferencija za medije povodom nadolazećeg Festivala MAST u organizaciji Kazališta “Nova scena”. Na konferenciji su o festivalu govorili ravnatelj Gradskog kazališta Zdenko Rečić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić te ravnateljica “Nove scene” Adrijana Raguž.

Uvodnu riječ dao je Zdenko Rečić, a pročelnica Liščić Drmić istaknula je kako Grad Vinkovci stoji uvijek na raspolaganju te će biti podrška ovom i sličnim vrijednim projektima.

MAST se, za razliku od prethodnih izdanja, ove godine odvija u tri uzastopna vikenda, od 20. listopada do 04. studenoga. U programu se nalazi 7 predstava te će za vrijeme trajanja ugostiti kazališta iz Šida, Siska, Tuzle, Bugojna i Osijeka. Također, u sklopu festivala nastupaju i udruge te su se u programu pronašle i dvije zanimljive radionice.

Cijena ulaznica iznosi simboličnih 15, a za dječje predstave 10 kuna. Svečano otvaranje uz bogat program i domjenkom najavljeno je za 20. listopada.

“Ono što je bitno za naglasiti je da su predstave izuzetno kvalitetne. Program nudi šarolik repertoar predstava, imamo od urnebesnih komedija do drama, a bit će i vrlo spektakularnih predstava u kojima igra čak 50 izvođača s vrlo raskošnim kostimima. Vjerujem da će se za svakoga pronaći ponešto”, najavila je ravnateljica “Nove scene” Adrijana Raguž.