1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Filatelija na Jesenima

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Hrvatsko filatelističko društvo Vinkovci i ove godine, već tradicionalno, sudjeluje u programu Vinkovačkih jeseni s prigodnom izložbom koja je otvorena u ponedjeljak, 10. rujna, a sve do nedjelje, 16. rujna, u prostorijama Crvenog križa Vinkovci može se pogledati mnoštvo filatelističkog materijala članova HFD Vinkovci i njihovih prijatelja iz Osijeka i Novske.

Na 24 vitrine i ukupno 274 lista predstavljeno je 17 različitih tema iz svijeta sporta, flore i faune, prometa, kulture i umjetnosti. Na stotine maraka, prigodnih omotnica, putovalih pisama, blokova i različitih drugih materijala prikazana su filatelistička izdanja Vinkovaca, Hrvatske, ali i mnogih svjetskih država. Gosti-izlagači iz FK Osijek su: Daniel Dekany, Milan Jelečanin i Julije Šoltić, iz HFDN „Novska ’94“ svoje su izloške predstavili: Vatroslav Belan, Marita i Rea Čikić, Matej Glavić, te Matej Ivanković, a od Vinkovčana na izložbi sudjeluju: Tunjo Džijan, Andrija Gubica, Josip Matić, Mario Matišić, Zlatko Pavlović, Srebrenka Takšić i Ivica Tomašević.

Želite li na jednom mjestu vidjeti poštanska izdanja s konjima i živim svijetom Kopačkog rita, olimpijske marke, marke posvećene Svjetskoj poštanskoj uniji, stare automobile i željeznicu, znamenite Vinkovčane i vinkovačke obljetnice ili hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu, svakako posjetite ovu izložbu koja je otvorena do nedjelje u vremenu od 10 do 13 i od 16,30 do 19 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno