12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Filip Mićić i Sonja Sabo ukupni pobjednici 9. Vinkovačkog triatlona

Više od autora

- vl promo-

Po sunčanom i lijepom vremenu nedjeljnog prijepodneva održan je 9. Vinkovački triatlon. Tako je na ovogodišnjem izdanju ukupno prijavljeno 113 natjecatelja, a također je svoju utrku odradilo pedesetak djece. Tako su djeca otrčala 600m trkačke dionice, dok se triatlon natjecanje sastojalo od 400m plivačke dionice, 16km vožnje biciklom te završnih 5km trčanja. Kotizacija po natjecatelju iznosila je 120 kuna, a svi sudionici koji su došli do cilja dobili su medalju, dok su oni najbolji nagrađeni različitim nagradama.

Prije svega, potrebno je pohvaliti organizatore i volontere. Već devet godina organiziraju ovu utrku, koja nije niti malo jednostavna. Ovdje se radi o promoviranju sporta i tog jednog zajedničkog rada među udrugama. Pokazujemo kako je sport jako važan za zdravlje svih nas. Čestitke natjecateljima te neka najbolji pobijede. Neka danas uživaju u natjecanju, ali i u zajedničkom druženju nakon sportske aktivnosti”, rekao je Ivan Bosančić, gradonačelnik grada Vinkovaca.

Tako je plivačka dionica odrađena na Banji, a zatim je uslijedila biciklistička ruta oko jezera Banja, a zatim se makadamskom cestom dolazi do Bosuta gdje se prelazio most, a šetnicom uz Bosut došlo se do Sopota. Zatim su se biciklisti zaputili do Rokovaca, a vratili su se biciklističkom stazom ponovno do Sopota, a zatim je uslijedio povratak na Banju. Kao šlag na tortu uslijedilo je trčanje, koje je natjecatelje vodilo do dva mosta u gradu, a zatim je uslijedio povratak na Banju gdje je bio i konačni završetak utrke.

Ove godine imamo 113 prijavljenih natjecatelja te oko 50 djece. Nama je drago što svake godine raste broj natjecatelja koji se natječu na ovom važnom događaju za nas i Vinkovce. Ove se godine prijavio veći broj žena, što nam je posebno drago. Naš klub je sve poznatiji, tako da nam natjecatelji dolaze iz cijele Hrvatske”, zadovoljno je izjavio Igor Nađ, organizator i voditelj utrke.

Bogati dan otvorili su najmlađi. U konkurenciji dječaka najbrži je bio Bruno Ćorić, a slijedili su ga Filip Majko i Benjamin Gopić, dok je u konkurenciji djevojčica najbolje vrijeme zabilježila Eva Jurčević, a na drugoj i trećoj poziciji našle su se Klara Radman, odnosno Erika Đerek. Najmlađi natjecatelj bio je petogodišnji Jan Rendulić.

Nakon uvertire koju su pružili mladi, na red je došla triatlon utrka. Tako su se u 10 sati brojni natjecatelji postrojili na startnoj poziciji jezera Banje te su započeli s utrkom. Pobjednici su se birali u više kategorija, a ukupni pobjednik u konkurenciji muškaraca bio je Filip Mićić iz Mohova s rezultatom 1:01:25. Na drugoj poziciji našao se Nikola Božić iz Triatlon kluba Vinkovci, dok je treće vrijeme ostvario Goran Tomaić iz Šahovskog kluba Radnik iz Velimirovca. Kod žena, ukupno najbolje vrijeme ostvarila je Sonja Sabo iz Đakova s vremenom od 1:04:41, a iza nje su bile Marina Vučemilović te Valerija Šimić. Najstariji natjecatelj bio je Damir Schleiss (61) iz Đakova, a ujedno je sudjelovao na svih 9 izdanja triatlona u Vinkovcima.

S obzirom na to kako je triatlon vrlo kompleksan sport, vrlo je teško organizirati ovaj događaj. Veseli nas kako je ove godine prijavljeno dvadesetak žena, dok ih je u prijašnjim izdanjima uvijek bilo svega nekoliko. Vinkovci su po pitanju triatlona u našoj županiji pri vrhu. Postoje klubovi u Vukovaru i Vinkovcima, Vukovarci su više u profesionalizmu, tako da imaju uglavnom odrasle članove, a mi imamo dosta djece. Do kraja godine nastavit ćemo s treninzima i pokušati uspješno odraditi natjecanja koja nam predstoje”, riječi su Ivane Babić, predsjednice Triatlon kluba Vinkovci.

Iduće godine trebalo bi se održati 10. jubilarno izdanje Vinkovačkog triatlona. Ove godine je brojka prijavljenih natjecatelja stvarno bila visoka, no svi se nadaju kako će iduće godine biti još više natjecatelja.

U triatlonu sam godinu dana, prošle godine u Vinkovcima mi je bila prva utrka gdje sam zauzeo 19. mjesto. Danas sam malo loše isplivao, ali sam kod vožnje biciklom sustigao vodeću grupu, pa sam onda bio prvi u tranziciji. Konkurencija je bila jako jaka, ali nesrećom su zalutali i ja sam završio prvi. Najteže mi je bilo prilikom vožnje biciklom jer sam morao sustići ostale. Iduće natjecanje očekuje me u Beogradu koji se održava 18. rujna, a tamo me očekuje 2 km plivanja, 9 km vožnje biciklom i 27 km trčanja”, rekao je pobjednik Filip Mićić.

Meni je najteže bilo trčanje, bilo je izrazito vruće i to nam je dosta otežalo, no dobro je prošlo. Treniram kada mogu u slobodno vrijeme. Meni sada slijedi penjačka sezona, ja sam više u tome, a ovo odradim vikendom”, svoja iskustva podijelila je ukupna ženska pobjednica Sonja Sabo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno