13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Film o vukovarskoj bitci 1991.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Početkom siječnja 2019. godine započet će snimanje filma o ratnom Vukovaru pod nazivom ”Šesti autobus” redatelja Eduarda Galića. Bit će snimljeno pet serija od kojih će potom biti napravljen i dugometražni film. Film će se snimati u Vukovaru i u Glini, a u njemu će najvećim dijelom glumiti mlađi glumci. Prati priču jedne Vukovarke koja traži svoga oca, a radnja će pokrivati početak rata i sam rat na području Vukovara. Jedan dio će pokrivati i suđenje za Ovčaru.

Pripreme za ovaj film traju deset godina i već je napisan scenarij filma, dok će pri snimanju biti korištena iskustva, znanja i dokumentacija prikupljena tijekom snimanja dokumentarnog serijala Heroji Vukovara. Iako su imena glumačke ekipe za sada nepoznata pojavila se mogućnost da u filmu glumi i poznati australski glumac Eric Bana kojemu se svidio scenarij.

Procijenjeno je kako vrijednost projekta iznosi 20 milijuna kuna od čega za sada imaju osigurano oko 4,5 milijuna. Očekuje se kako će se u dalje financiranje uključiti HRT kao i Ministarstvo branitelja, a prema nekim prognozama film ”Šesti autobus” premijerno bi mogao biti prikazan na idućem Vukovar film festivalu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno