Kreativnost je inteligencija koja se zabavlja, moto je kojim se vode dvije dugogodišnje susjede, ali i prijateljice iz Vinkovaca. Jedna šiva, druga oslikava i mali su tim koji nam uveseljava svojim novim šarenim kreacijama. Dubravka K., zvana Duda šiva torbice od prave i eko kože, dok ih Tomislava K., zvana Bubi oslikava na jedan sasvim zanimljiv i upečatljiv način.

Njegujuću dugogodišnje prijateljstvo i dajući mu počast ovom suradnjom je i nastalo ime njihovog branda “Finitimi”, što na latinskom znači susjede. “Kao dvije majke, osim što smo razgovarale o djeci, često smo maštale o tome kako bi voljele raditi posao koji nas ispunjava i koji volimo. Jedno poslijepodne uz kavu došle smo na ideju kako spojiti dvije ljubavi – slikanje i šivanje. Tako je nastao i naš brand”, objašnjavaju nam Duda i Bubi.

Prepoznatljivost njihovog branda je lice žene čija kosa priča priču jer im kupac zna izraziti svoju želju za motivom, ili im opiše osobu po kojoj one onda naprave motiv na torbici. Ima i zahtjeva u kojima ih kupci traže da im spoje motive Slavonije i Dalmacije, a one se trude predložene motive pretočiti u priču na obostrano zadovoljstvo. “Naš brand je nešto sasvim novo i tek ga izgrađujemo. Teško je reći koliko smo torbica do sada napravile, kao i većina početnika prvo smo ih pravile sebi, sestrama, prijateljicama”, objašnjavaju.


Kreativne su cijeli svoj život, Duda je šila razne ukrase, Bubi je oslikavala zidove, slikala… Tako je i nastala ideja da spoje ono što vole u jedno. “Kako naša curka u svojoj kosi priča priču i raspon godina kod žena kojima se sviđaju naše torbice je od 16 do 99, jer motivima se prilagodimo njihovim željama, potrebama”, dodaju Duda i Bubi kroz smijeh.

Prije nego završe neku torbicu po narudžbi vole saznati nešto o osobi kojoj je namijenjena, njene sklonosti, ljubavi, zanimanja, izgled, i po tome se ravnaju pri izradi ovog unikatnog poklona. Torbice su sašivene od eko i prave kože. Boje za oslikavanje ovise o kojoj se vrsti materijala radi tako su oslikane akrilnim bojama ili bojama za kožu. Nemaju neku najdražu boju ili kombinaciju. One ovise o njihovoj inspiraciji, godišnjem dobu pa i zbivanjima u našem gradu. Svaka torbica je unikatna. Motivi na njima mogu biti slični, ali drugačije prikazani.

“Ljudi su prepoznali s kolikom ljubavi radimo posao koji volimo, te nam često izražavaju podršku za daljnji rad. Planiramo proširiti našu ponudu na nove modele torbica te na nove proizvode koje ćemo također oslikavati poput narukvica i novčanika. Za deset godina se vidimo kako nam je to jedino zanimanje, a ne hobby koji razvijamo u posao, i naravno, da je cijeli svijet naše tržište”, poručuju.