Upravno vijeće Opće županijske bolnice Vinkovci u lipnju je donijelo Odluku o proširenju djelatnosti kojom se djelatnost ustanove proširuje i na djelatnost fizikalne terapije, a nedavno je i Županijska skupština dala suglasnost da se ova odluka može provesti. Ravnatelj Opće županijske bolnice dr. Krunoslav Šporčić obrazložio je prijedlog i istaknuo kako se proširenje odnosi na djelatnost fizikalne terapije koja će se obavljati u okviru postojećih ustrojstvenih jedinica i u okviru postojeće Mreže javne zdravstvene službe te postojećih zakonskih odredbi.

Građani Otoka i okolnih mjesta, koji gravitiraju tom gradu, uskoro bi također trebali osjetiti sve pogodnosti ove odluke. Naime, na fizikalnu rehabilitaciju neće više morati dolaziti u Vinkovce, nego će to moći obaviti u Otoku.

Prim. Željka Kolak, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, voditeljica Odjela za fizikalnu med. i rehabilitaciju vinkovačke bolnice podsjeća kako je fizikalna i rehabilitacijska medicina grana medicine koja zadire u sve ostale grane i kompatibilna je s gotovo svim ostalim granama medicine. “Uključuje rehabilitaciju djece, neurorizična dojenčad, djeca sa skoliozama, dječja posttraumatska stanja, rehabilitaciju odraslih osoba, odnosno posttraumatska i postoperativna stanja, neurološke bolesnike, reumatološke bolesnike, kardiološke bolesnike i sportaše. Zbog velikog broja bolesnika koji se liječe fizikalnom terapijom na našem odjelu, a koji dolaze iz udaljenih mjesta naše županije, otvaramo odsjek našeg odjela u gradu Otoku kojemu gravitira oko 20.000 stanovnika. Njima ćemo omogućiti liječenje fizikalnom terapijom te time pružiti medicinsku uslugu svim bolesnicima koji zbog nemogućnosti dolaska u Vinkovce to ne bi mogli realizirati. Naime, neki bolesnici su otežano pokretni, nemaju mogućnost prijevoza ili novca” objašnjava za Glas Slavonije dr. Kolak.