15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Freddie Mercury bi danas proslavio svoj 72. rođendan

Više od autora

- vl promo-
Freddie je rođen na današnji dan 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova – Queen. Ostatak je povijest.

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

Freddie Mercury

Freddijeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde.

Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody, a u kina uskoro stiže biografski film istog naziva.

Bohemian Rhapsody je priča o ovom legendarnom bandu i njihovoj pjevačkoj legendi – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Film prikazuje Freddiejev privatni život, kako se bend suočavao s tolikom slavom, i čega ih je naposljetku sve to koštalo. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

Ovaj dugoočekivani film u naša kina stiže 1. studenog, u distribuciji Blitz filma, a do tada možete uživati u najavi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno