16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Glumci u posjetu Gardijsko oklopno–mehaniziranoj brigadi u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sudionici 28. Festivala glumca, čiji je domaćin Vukovarsko-srijemska županija, u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima, posjetili su Gardijsko oklopno–mehaniziranu brigadu Hrvatske kopnene vojske, izvjestili su iz Ministarstva obrane RH.

Ti povodom, predstavnici Festivala koji je posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu zapalili su svijeću kod spomenika poginulim Slavonskim sokolovima.


Zapovjednik GOMBR, brigadni general Mijo Validžić, tom je prigodom održao kratku prezentaciju te iskazao zadovoljstvo suradnjom Hrvatske vojske i Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović zahvalila je u ime svih glumaca generalu Validžiću na gostopimstvu i ministru obrane Mariju Banožiću što im je omogućio ovaj tradicionalni posjet te podsjetila kako je Festival izrastao na prvoj crti obrane Slavonije u Domovinskom ratu i kako su mnogi glumci hrvatski branitelji te im je dužnost ovih dana sjetiti se poginulih branitelja.

Foto: MORH

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno