18 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Glumica Jessica Harper i novoj adaptaciju Suspirije

Više od autora

- vl promo-f_jessica-harper_ponovo-u-suspria_ST

Jessica Harper novo je ime remakea filma Suspiria na kojem radi Luca Guadagnino. Harperova se pojavljivala i u originalnoj verziji iz 1977. godine koju je režirao Dario Argento. Ostatak glumačke postave remake verzije za sada čine Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz i Mia Goth. Harperova je u izvornom filmu glumila američku balerinu Suzy Bannion koja pohađa prestižnu njemačku akademiju koja postaje poprište sablasnih događaja, nadnaravnih sila i ubojstava.

Suzy ovoga puta glumiti Moretzova, a ova uloga će predstavljati njeno treće pojavljivanje u remake verzijama kultnih horora, nakon filmova ‘Let Me In’ i ‘Carrie’.

Swintonova se pojavljivala i u Guadagninovim filmovima ‘I Am Love’ i ‘A Bigger Splash’ u kojem se pojavila i već pomenuta Dakota Johnson.

Suspiria remake je finansirao Amazon koji je zadužen i za distribuciju, a trenutno se snima na području Italije. Originalni film Suspiria predstavljao je prvi dio Argentove neslužbene triologije o zlim silama koje žele doći na zemlju (drugi je Inferno, a treći Mother of Tears).

Osim Harperove, u filmu su se pojavljivali Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bosé, Alida Valli, Udo Kier i Joan Bennett kojoj je ovo ujedno bila i posljednja uloga. Sa glazbom koju je kreirao progressive rock sastav Goblin, te radi svojih vizualnih efekata, jedinstvenog stila i korištenja živih boja, postao je Argentov najuspješniji film svih vremena i bio nominiran za Saturn nagradu u dvije kategorije: za najbolju sporednu glumicu (Benett) 1978. i za Best DVD Classic izdanje 2002. godine. Ubraja se u kultne horore koje je magazin Entertainment Weekly svojevremeno proglasio 18. najstrašnijim filmom svih vremena. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: SUSPIRIA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno