Nakon globalnih uspjeha filmova “Godzilla” i “Kong: Otok lubanja” dolazi novo poglavlje u čudovišni svijet Warner Bros. i Legendary Picturesa – “Godzilla II: Kralj zvijeri” (Godzilla: King of the Monsters, 2019.), epska akcijska avantura u kojoj se Godzilla bori protiv najpopularnijih čudovišta u povijesti.

Režiju potpisuje Michael Dougherty, a u glavnim su ulogama: Kyle Chandler, nominirana za nagradu Oscar Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, nominirana za nagradu Oscar Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, Aisha Hinds, O’Shea Jackson Jr., nominirani za nagradu Oscar David Strathairn i Ken Watanabe te nominirana za Zlatni globus Ziyi Zhang.

Nova priča prati junačke pothvate kriptozoološke agencije Monarch koja se suočavaju s grupom mitoloških bića nevjerojatne veličine, uključujući i moćnu Godzillu, koja će se suočiti s Mothrom, Rodanom i najvećim troglavim neprijateljem – Ghidorahom. Kada se ove drevne super vrste za koje se smatra da su samo mitovi ponovno uzdignu, svi će se boriti za prevlast, uključujući i čovjeka.

Dougherty je režirao film prema scenariju i priči Zacha Shieldsa, Maxa Borensteina, Michaela Doughertyja i Zach Shieldsa, na temelju likova “Godzilla”, “King Ghidorah”, “Mothra” i “Rodan” koje je stvorio Toho Co., Ltd. Film su producirali Mary Parent, Alex Garcia, Thomas Tull, Jon Jashni i Brian Rogers.

Godzilla II: Kralj zvijeri, u distribuciji Blitza, u kina dolazi 30. svibnja i to u najboljim formatima.