Foto: Filip Gržinčić
Dva velika imena hrvatskog rocka, Hladno pivo te Bare i Majke, dolaze u dvorišni prostor Stare pekare unutar Tvrđe u Osijeku krajem lipnja.
Najavljena su dva open-air rock spektakla, a prvo dolaze dečki iz Hladnog piva i to u četvrtak, 24. lipnja. Jedan od naših najvećih rock bendova svih vremena iskrojio je glazbenu povijest kompletne regije, a nastup će biti prilika za podsjetiti na klasike iz njihovog kataloga. Bend je objavio još uvijek aktualni singl “Kišna nedjelja” kojim najavljuju i novi album.
Veliki Goran Bare i Majke nastupit će u nedjelju, 27. lipnja. Po mnogima najveći rock pjesnik ovih prostora, Bare i njegov prepoznatljivi glazbeni potpis osvojili su generacije fanova. Kroz više od tri desetljeća stvorene su najvažnije himne rock antologije, a Bare i Majke provest će publiku kroz prebogati katalog klasika sa svog repertoara.
Ulaznice za oba koncerta kreću u prodaju u ponedjeljak 7. lipnja u 10:00 na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr.
Pojedinačne cijene ulaznica za svaki od koncerata su 80 kn u pretprodaji, 100 kn na dan koncerta.
Koncerti će biti održani u limitiranom kapacitetu, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.