21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Pred vinkovačku publiku stiže “Djelidba”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Sutra, 24. veljače, u Vinkovcima gostuje Narodno pozorište Tuzla. Vinkovačka publika voli njihove izvedbe pa je komediju „Budala na večeri” odabrala za najbolju gostujuću predstavu u 2022. godini i dodijelila joj nagradu „Joza”, a tuzlanska ekipa sada dolazi s „Djelidbom”.

Drama s komičnim elementima „Djelidba“ Skendera Kulenovića izvorno je komedija u dva čina napisana 1946. godine, a treći čin Kulenović je dopisao tek 1956. Predstava, koja je u tadašnjoj državi jedno vrijeme bila zabranjena, u Vinkovce stiže u režiji Miralema Zubčevića.

Radnja se događa po završetku Drugog svjetskog rata kada u jedno bosansko selo dolazi humanitarna pomoć. Lokalni ljudi, predstavnici tri nacionalna tijela zaduženi za podjelu, nastoje što više namaknuti svatko svom narodu. Opterećeni spletkarenjem i nesuglasicama na kraju svi ostaju „kratkih rukava” kada humanitarna pomoć ode dalje.

Gostovanje je u programu Radio Vinkovaca najavila članica ansambla Elvira Aljukić, široj publici poznata po ulozi Anđelke Penave u seriji „Na granici” Nove TV.

„Kao i u životu i u ovoj predstavi imate one koji su pošteniji i one koji su manje pošteni. Sve u svemu sve se svodi na to da kada se nešto dijeli onda bi svi da dobiju, ali uvijek postoje oni koji grabe malo više”, istaknula je Elvira Aljukić.

Tuzlanci se, kazala je, nadaju još jednom odličnom druženju s našom publikom.

„Pozivam vinkovačku publiku, nadam se da će doći u što većem broju i da će uživati i dobro se zabaviti s nama”, poručila je Elvira Aljukić.

U predstavi igraju i: Nenad Tomić, Elvis Jahić, Nermin Omić, Siniša Udovičić, Milenko Iliktarević, Adnan Omerović, Dalibor Brkić, Edis Žilić, Midhat Kušljugić i Nedim Malkočević.

„Djelidba” u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić” igra od 20 sati, a traje 125 minuta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno