Službena stranica Grada Vinkovaca objavila je kako je danas uvela jedan novitet, a radi se o tzv. chatbot aplikaciji, odnosno službenom alatu koji interaktivno informira javnost u vezi gradske uprave i aktualnog rada Stožera civilne zaštite Grada Vinkovaca.

Chatbot je računalni program dizajniran za komunikaciju s ljudima te pomaže odgovarati na pitanja koja korisnici imaju vezano uz određenu temu. Funkcioniraju tako da korisnik pošalje upit, a chatbot automatski odgovara u bilo koje vrijeme, bez potrebe za dodatnim stručnjacima u podršci. Naime, već je prethodno naučen kako da odgovori. Chatbot će informirati sve građane Vinkovaca i na sva pitanja bit će odgovoreno u bilo koje vrijeme.

Trenutno su dostupni odgovori na sva aktualna pitanja vezana uz koronavirus, Stožer civilne zaštite Grada Vinkovaca te e-Propusnice.

Važno je spomenuti kako je Chatbot za službenu stranicu besplatno izradila tvrtka naših mladih Slavonaca – Hero Factory koja je nedavno sličan program izradila za Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Voditeljica projekta je Barbara Slopko iz Velike Gorice, programer je Matko Antun Bekavac iz Novih Jankovaca, a direktor firme je Dario Begonja iz Privlake.