Grad Vinkovci će i sljedeće školske godine sufinancirati troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala učenicima osnovnih škola s područja grada Vinkovaca dodjelom novčanih bonova (vaučera) u iznosu 500,00 kuna, izvijestili su iz Grada na svojim službenim stranicama.

Pravo na sufinanciranje ostvaruje svaki učenik osnovne škole na području grada Vinkovaca koji će u novoj školskoj godini 2020./2021. upisati II. – VIII. razred te koji zajedno s barem jednim roditeljem/skrbnikom ima prebivalište u gradu Vinkovci.

Kako stoji u priopćenju, roditelji učenika koji su prethodnih školskih godina ostvarili prava na vaučere i jednokratne naknade za 1. razrede osnovnih škola nisu dužni dostavljati popunjene obrasce te popratnu dokumentaciju. Naime, popis korisnika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje izrađuju osnovne škole i UO društvenih djelatnosti temeljem dosadašnjih popisa za ostvarivanje prava na dodjelu vaučera i prava na jednokratnu naknadu za prve razrede osnovnih škola.

Roditelji učenika koji prethodnih školskih godina nisu ostvarili ovo pravo zbog neispunjavanja uvjeta (primjerice, koji su nedavno doselili u Vinkovce te upisali školu na području grada), a koji su ove godine uvršteni na popis za ostvarivanje prava na jednokratno sufinanciranje dužni su putem svojih škola dostaviti dokumentaciju koju možete pronaći ovdje.

Odluka o sufinanciranju nalazi se na sljedećem linku: http://grad-vinkovci.hr/hr/objave/sluzbene-obavijesti/o-d-l-u-k-u-o-jednokratnom-sufinanciranju-troskova-kupnje-radnih-biljeznica-i-ostalog-radnog-materijala-ucenicima-osnovnih-skola-s-podrucja-grada-vinkovaca-za-skolsku-godinu-20202021