21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Grad Vukovar podržao izgradnju Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Zaklada fra Mladen Hrkać i Grad Vukovar danas su potpisali Sporazum o suradnji kojim je Vukovar postao prvi podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać za psihosocijalnu podršku i privremeni smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb i članova njihovih obitelji. Grad Vukovar podržo je Projekt izgradnje Doma fra Mladen Hrkać sa 150 tisuća kuna za 2019. godinu.

Dom će pružati smještaj za 220 korisnika te tako poboljšati i unaprijediti njihovo liječenje i povratak vlastitim domovima sa što manje financijskih i psihosocijalnih posljedica za sve članove obitelji. U sklopu 6000 kvadratnih metara sadržavat će 55 smještajnih jedinica različitih karaktera; od izolacijskih smještajnih jedinica za osobe koje su transplantirale neki od organa i teške onkološke bolesnike do smještajnih jedinica s većim brojem ležajeva za boravak obitelji s više djece od kojih je jedno oboljelo. Uz to, korisnici Doma će na raspolaganju imati i brojne popratne sadržaje, kao što su prostori za psihosocijalnu podršku, volonterske aktivnosti, njegu i razne terapije.

Brojne su institucije i pojedinci Dom fra Mladen Hrkać ocijenili projektom od nacionalnog interesa koji postavlja nove standarde u pružanju socijalnih usluga i terapija na razini cijele Europe i šire.

Izgradnja Doma koji će pomoći oboljelima i njihovim obiteljima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine bit će financirana sredstvima Zaklade fra Mladen Hrkać. Projekt će se, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, financirati i preko donacija, humanitarnih akcija diljem svijeta i prijave na natječaje EU fondova i drugih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno