36 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Gradonačelnik Bosančić “predao” ključ grada gradonačelniku Žbunju

Više od autora

- vl promo-

Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Pred ljubiteljima tradicijskih običaja, dobre zabave i pokladnog veselja atraktivan je vikend. U Vinkovcima gradonačelnik Ivan Bosančić večeras je predao vlast i ključeve Grada Vinkovačkim karnevalistima na čelu s novim gradonačelnikom Darkom Žbunjem. Predavši ključeve Grada “stari” gradonačelnik predao je i sve obveze i brige i spreman je za dobru zabavu.

“Očekujem zabavu, očekujem lijepo vrijeme i pun grad ljudi jer karneval je nešto što nam doista nudi mogućnost da se opustimo, zabavimo i uživamo. Pozivam sve u pješačku zonu. Sutra kako bi zajedno dočekali  pokladne jahače, a u nedjelju kako bi uživali u maskama s kojima će se predstaviti naši najmlađi”, poručio je Ivan Bosančić.

“Novom” gradonačelniku, kazao je, ostavio je praznu blagajnu, kako je to red i običaj. Darka Žbunja, međutim, to nije previše zabrinulo. Ima on svoje ljude za gradsku Upravu, a sreću su mu poželjeli i mali Marinčani, koji su s maskom “Glagoljica” prošle godine bili pobjednici pokladne povorke Vinkovačkog karnevala.

Dolazak jahača 16. Vinkovačkog pokladnog jahanja u pješačku zonu sutra se očekuje oko 11,30. Za nedjelju u 11 sati u pješačkoj zoni najavljena je svečanost otvaranja 21. Vinkovačkog karnevala. U pokladnoj povorci i ove godine očekuje se velik broj maskiranih skupina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno