Danas je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao tekuće radove na Dječjem vrtiću Stribor. Naime, u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Vinkovci provodi projekte energetske obnove dječjih vrtića Budućnost, Pčelica i Stribor financiranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Cilj projekta je smanjenje godišnje emisije CO2 i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini oko 60% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije.

“Ovakav se projekt dugo nije vidio u Vinkovcima. Obnavljamo tri vrtića odjednom pomoću investicije vrijedne 5 milijuna kuna. Na manjim vrtićima, dakle Pčelica i Budućnost, radovi su pri kraju, a Stribor je negdje na sredini. Možemo vrlo brzo očekivati i sam završetak, da djeci bude ugodnije, ne samo vizualno, nego i energetski učinkovito. Upravo onaj sjaj kakav vrtići trebaju imati”, komentirao je gradonačelnik.

Stribor trenutno ima 130 štićenika, što nije zabilježeno još od ratnih godina. Zbog izvođenja radova, djecu se prema dnevnoj potrebi izmješta iz prostora u prostor. No, to ne predstavlja veliki problem, kako odgajateljima, tako i najmlađima.

Također, gradonačelnik Bosančić danas je obišao i tekuće radove na dječjem igralištu kod nebodera vrijedne gotovo 600 tisuća kuna, koji bi trebali biti okončani do kraja sljedećeg tjedna.

“Kroz program podrške regionalnom razvoju zajedno s nadležnim Ministarstvom prijavili smo projekt Zajedno u igri gdje nam je želja napraviti jedno dječje igralište prema svim onim standardima kako je to u razvijenim zemljama. Nadamo se da će igralište krajem sljedećeg tjedna biti na raspolaganju djeci”.