Ovog četvrtka nam u kina stiže ponovno tri naslova: u prvom redu je tu hvaljeni švedsko-danski film “Granica”, zatim treći nastavak iz akcijskog serijala u kojemu Gerard Burler glumi agenta Mikea Banninga a koji se, nakon “Pada Olimpa” i “Pada Londona” ovaj put zove “Pad anđela”. Najmlađe će obradovati sinkronizirni dugometražni crtić “Veliko putovanje”…

Granica

Gräns, 2019.

Tina je zaposlenica carinske kontrole gdje do izražaja dolazi njezin posebni talent: ona, naime, ima puno bolji osjećaj za mirise od svih drugih kolega s kojima radi. Niti jedna zabranjena supstanca, niti jedna prokrijumčarena stvar ne može joj umaći. Međutim, jednoga dana ona se susreće s čovjekom koji zrači aromom koja joj je do tog trenutka bila potpuno nepoznata. Prije nego toga postane svjesna, otvaraju joj se vrata u mitološki svijet koji je istovremeno predivan, ali i zloćudan te se Tina vrlo brzo upozna s novim životom koji je u potpunosti drugačiji od njezinog dotadašnjeg.

Film Granica osvojio je nagradu u sekciji “Izvjestan pogled” na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

U glavnim ulogama se pojavljuju Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson i Ann Petrén a režirao ga je Ali Abassi.

Pad anđela

Angel Has Fallen, 2019.

U ovom je nastavku agentu Banningu namješten pokušaj atentata na predsjednika iz čega će morati izvući vlastitu agenciju i FBI dok pokušava otkriti stvarnu prijetnju…

U glavnim ulogama se pojavljuje Gerard Butler i Morgan Freeman a tu su još i Piper Perabo, Lance Reddick, Jada Pinkett Smith, Tim Blake Nelson i mnogi drugi. Film je režirao Ric Roman Waugh koji je do sada ostvario zapažene naslove poput “Doušnika” i “Zakon jačeg”.

Veliko putovanje - SINKRONIZIRAN

Big Trip, 2019.

Nevjerojatna priča počinje kada roda zabunom dostavi bebu pandu na krivu adresu. Roda jednostavno zamjeni adresu obitelji pandi s obitelji medvjeda. I tada medo koji sve u životu radi na ispravan način, odluči organizirati ekspediciju kako bi bebu dostavio njezinoj pravoj obitelji.

Njegov se neumorni susjed uputi s njim kako bi mu radio društvo na toj avanturi. Na putu susreću brbljavog pelikana, strašljivog vuka, romantičnog tigra…suočavaju se s puno izazova i kušnji, ali na kraju dostave bebu njezinoj obitelji.

Film je režirala Natalia Lopato a glasove su animiranim likovima posudili Vedran Mlikota, Luka Petrušić, Edvin Liverić, Dušan Bućan, Mile Kekin, Enes Vejzović i dr.