17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Grbinu na stol 13 ostavki vukovarskih SDP-ovaca, on poručio stranka ide dalje

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Trinaest članova GO SDP-a Vukovar, predvođenih predsjednicom Biljanom Gaćom, dopisom je obavijestilo predsjednika i Predsjedništvo stranke da daju neopozive ostavke na stranačke dužnosti zbog, kako tvrde, Grbinova kršenja usmenog dogovora s Gaćom da će mijenjati Freda Matića koji se natječe za Europski parlament, javlja HRT.

Naime, unutarstranački dogovor bila je riječ za riječ predsjednika Peđe Grbina dana Biljani Gaći, predsjednici SDP-a Vukovar, potpredsjednici SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i članici Predsjedništva SDP-a Hrvatske te dugogodišnjoj aktivnoj članici koja je to svojim radom i trudom zaslužila, da će upravo ona biti izravna zamjena za mandat kolege Predraga Freda Matića, kažu razočarani kolege. Istu tu riječ, dodaju, dao je Grbin i Fredu Matiću, SDP-ovu europarlamentarcu i članu Predsjedništva stranke, a on je to javno potvrdio, pišu vukovarski SDP-ovci stranačkom vodstvu.

“Šokirani i duboko razočarani činjenicom da je predsjednik stranke prekršio prethodno spomenuti usmeni dogovor te pokazao da se ne drži dane riječi time što donosi odluku da se iduća po redu na listi, Biljana Gaća, preskače, ističemo da je ovo ogroman udarac cijeloj našoj organizaciji”, poručili su, uz napomenu da, iako predsjednik stranke može donijeti takvu odluku, ona je udarac cijeloj stranci.

Ovom odlukom, upozoravaju, predsjednik Grbin je na dulje razdoblje predao Grad Vukovar desnici jer, kako sada stvari stoje, iz Vukovara su u Hrvatski sabor ušla četiri zastupnika iz stranka desnice, s lijevog spektra nijedan.Kako prenosi HRT, reakcija je to na navodnu Grbinovu odluku da umjesto Matića u Sabor kao zamjenu pošalje Marko Krička, glavnog tajnika stranke i dogradonačelnik Siska.

Uoči konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora u Središnjici SDP-a prvi put okupilo se 37 novoizabranih zastupnika SDP-a. Dogovoreno je da Peđa Grbin ostaje predsjednik drugog po snazi Kluba zastupnika, a na ostavke se referirao riječima da mu nije drago što je trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavke na stranačke dužnosti, razočarani što će u Sabor umjesto Biljane Gaća ući Marko Krička, ali i poručio da stranka ide dalje.

Na pitanje, je li obećao Gaći da će ući u Sabor kao zamjena Matiću, kazao je da u to neće ulaziti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno