17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Grupa Mangroove objavila svoj novi album koji se zove Srce

Više od autora

- vl promo-

Za 15 godina ljubavi i zajedničkog rada te 4 godine braka Toni i Željka odlučili su napraviti četvrti album te proslaviti ljubav i život, u najširem smislu riječi. Pjesma “Laka sam” najavila je novi studijski uradak grupe Mangroove, a sada vam donosimo izvrstan album naziva “Srce”, koji predstavlja novu stepenicu u radu benda.

Željka Veverec i Toni Starešinić, lideri i autorski tandem Mangroovea o novom album “Srce”:

Uskladili smo bioritam benda u trogodišnji ciklus i sa svakim novim ciklusom iznova se rađamo s novim albumom. Tako i ovoga puta nakon albuma “Sami” iz 2015. godine imamo “Srce”. Tri godine smo malo iskusniji, malo zreliji, naslušaniji, a možda smo se i podjetinjili. Uglavnom, imali smo dovoljno vremena da svoja nova iskustva zabilježimo na novom materijalu i napravimo nužnu nadogradnju zvuka, što se trudimo ostvariti sa svakim novim albumom. Na tom putovanju u prvim koracima pomogli su nam Edi Grubišić Cipal i Tomi Novak, da bi sa Silvijem Bočićem i Leom Beslaćem dobili pravi vjetar u leđa i potpuno neopterećeno kao djeca u pjiesku razigrano i beskompromisno sazidali kulu u koju smo pohranili svoje Srce. Remi nam se pridružila u “Ljubavi na lijek”, a vatrenu brass sekciju su nam podarili Luka Žužić i Mario Bočić na “Sanjala sam ljubav” te Miron Hauser, Mak Murtić i Danijel Hršak na “Nešto veće od nas”. Katarina Matković je realizirala naše vizualizacije omota albuma i zasvirala violončelo na singlu “Tvoja”, a usklađivanje zvučnih valova smo ponovo povjerili producentu Zvonimiru Dupseru Dusu. Srce, jer na kraju to je ono što ostavljaš na albumu i stavljaš pred publiku. Vrlo osjetljivo, hrabro, lomljivo ali drugačije ne ide.

Mangroove, 2018. / Photo: Aquarius Records press

Autorski dvojac i dalje su Željka Veverec i Toni Starešinić, a pri aranžiranju pjesama su im pripomogli i novopridošli članovi Leo Beslać i Silvio Bočić. Željka Veverec ovaj put nije samo pjevala nego i zasvirala Theremini, Toni je opet proširio svoj set klavijatura, a na analognim klavijaturama mu se pridružio i talentirani multi instrumentalist Leo Beslać, koji je snimio i flaute, dok je za bubnjevima bio groove maestro Silvio Bočić. Album su producirali Zvonimir Dusper Dus i Mangroove.

Mangroove, 2018. / Photo: Aquarius Records press

Album je već prije službenog pohoda na  radio postaje te cd shopove skupio izvrsne recenzije redom eminentnih kritičara:

“Ako su se kojim slučajem na proteklim trima albumima možda tražili, nema sumnje da su se na novom albumu definitivno i našli. Toni Starešinić kao da je lupio šakom o stol i rekao da ga baš briga što će ljudi reći i prepustio se stvaranju glazbe uz idealni spoj sa Željkom Veverec, koja na momente podsjeća na najbolje dane Gabi Novak. Soul s takvim grooveom kakav su stvorili njih dvoje, još nitko u Hrvatskoj nije uspio skladati pa im se zbog toga treba pokloniti i čestitati im…Jedan od najboljih albuma iz ovogodišnje produkcije koji dokazuje da Mangroove spada u gornji dom hrvatske glazbe.” – Dubravko Jagatić

„Mangroove fantastičnih Željke Veverec i Tonija Starešinića novi je album koji mora oduševiti i njihove fanove, svakog pravog ljubitelja glazbe, “stare” i “nove” uši slušatelja…Riječ je svakako o jednome od vrhunaca albuma koji zrcali sve kvalitete Mangroovea“ – Zlatko Gall (Album tjedna)

„Upravo poznavanje povijesti i strastveni dodiri s mnogim utjecajima čine Mangroove autoritativnim istraživačima raznih zvukova i razdoblja, zbog čega u tri instrumentala i devet pjesama s vokalom, te s četiri strastvena remiksa na kraju koji dodaju jači dotok electronice, albumom „Srce“ opet imaju vrhunski proizvod na tržištu“ – Hrvoje Horvat (Zvučni zid)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno