16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

HAŠK Sokol ima pravi mali igrački kamp

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Lijepa priča stiže nam iz Starih Jankovaca u kojima uspješno organizacijski i rezultatski djeluje NK HAŠK Sokol, jedini klub Vukovarsko-srijemske županije, koji sa samo 1 100 stanovnika, jedini ima praktično pokrivenu školu nogometa u svim uzrasnim kategorijama od pretpočetnika, početnika, mlađih i starijih pionira, seniora, veterana. U potpunosti nisu kompletirani samo kadeti, ali na dobrom su putu popuniti i njih, potvrđuje voditelj omladinskog pogona kluba i trener Antonio Jurišić.

FOTO: HAŠK SOKOL STARI JANKOVCI

„Cilj je da domaću djecu pratimo do seniorskog nogometa. Zadovoljni smo jer nam stižu na treninge i djeca iz susjednih naselja i općina, od Slakovaca, Orolika, Mirkovaca. Postajemo pravi mali igrački kamp jer svaka od sedam kategorija broji od 15 do 20 igrača, a cilj je do kraja godine ukupno stići do broja 200”, najavljuje.

O sjajnom radu i da su na dobrom putu svjedoči i nedavno kadrovsko pojačanje u imenu renomiranih trenera Zvonimira Markote i Branimira Živića, ali i perspektivnih odlazaka. Naime, HAŠK Sokol izbacio je i nekoliko talenata koji su svoj nogometni put nastavili u HNK Cibalia (Dominik Topić, Mateo Budim, Luka Lamešić, Dario Mađaroš) i HNK Vukovar 91 (Matej Josipović, Luka Međeši, Filip Tadić, Kristiano Jakovljević). Simbolično je cijena članarine 15 eura mjesečno, a uz predsjednika Dejana Jakovljevića, tajnika kluba Niku Jozinovića i trenere, Općina Stari Jankovci, pravi je vjetar u leđa i velika potpora na čelu s načelnikom Draganom Sudarevićem koji je ponosan na rad, ozbiljnost i rezultate kluba u cijelosti.Stoga ni ne čudi što „u rupi” raste novi Sportsko rekreacijski centar Gatina vrijedan gotovo milijun eura, a čije otvorenje najavljuju za iduće ljeto.

FOTO: HAŠK SOKOL STARI JANKOVCI
FOTO: HAŠK SOKOL STARI JANKOVCI

Zajedništvo grade i neformalnim druženjem članova kluba, trenera, roditelja, sumještana te za ovu subotu najavljuju cjelodnevni „Haškov dan” koji će uz roštilj, napuhance, male goste iz Cibalije, seniorsku utakmicu i još puno atraktivnih sadržaja u klub, zasigurno privući i neke nove malce.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno