U utakmici 2. kola Druge Hrvatske nogometne lige, a prvoj na domaćem terenu mlada momčad vinkovačke Cibalie pobijedila je Dubravu Tim Kabel rezultatom 3:1. 

Ovakav rezultat vjerovatno nisu očekivali ni navijači jer je nakon prvih 45. minuta bilo 1:1, a samo zahvaljujući sreći i odličnim intervencijama vratara Ivana Marjanovića prvi dio susreta završio je samo s jednom loptom u mreži Vinkovčana. Naime, gosti su puno bolje ušli u utakmicu te su u prvih dvadesetak minuta trebali voditi. Prvi put ih je spriječila vratnica, drugi puta mjesto gdje se spajaju vratnica i stativa, a u više navrata odličnim intervencijama vratar Marjanović.

I kako se to obično događa u sportu pogotovo u nogometu, kada iz toliko prilika ne postigneš pogodak onda ga primiš. Cibalia je nakon prve opasnije akcije na utakmici iz kontranapada došla pred vrata Dubrave gdje je Mate Bajić poentirao za 1:0. Voidstvo Cibalie potrajalo je osam minuta, a na 1:1 izjednačio je Šutalo. Bio je i rezultat s kojim se otišlo na odmor.   

U nastavku utakmice prva prijeti Cibalia, ali ne toliko loš udarac Stupara odlično brani gostjući vratar Mustapić. Do 60. minute ni jedan momčad igra se mirno na obje strane, a onda u 63. minuti Mate Bajić postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Cibalia igra sve bolje što donosi u 80. minuti i treći pogodak na utakmici, apsolutnog junaka susreta Mate Bajića. Cibalia je mogla ostvariti i još uvjerljiviju pobjedu da je u 90. minuti Andrej Kerić uspio realizirati jedanaestarc, ali je njegov ne tako loš udarac obranio gostujući vratar Mustapić. 

Trener Davor Mladina nije krio zadovoljstvo nakon utakmice iako je priznao kako je Dubrava bila puno bolja momčad u prvom djelu i da su realizirali svoje šanse teško da bi se njegova momčad vratila u igru.

“Očito je da je za moje mlade momke domaći teren bio preveliki pritisak te su nesigurno ušli u susret što je Dubrava iskoristila i bila bolja prvo poluvrijeme. Sreća naša što nisu iskoristili svoje šanse i nisam siguran da bi se mi uspjeli izvuči iz te priče. U svlačionici samo im rekao da uz ovako lošu igru imamo “nulu” te kako ne vjerujem da Dubrava može ponoviti igru iz prvog djela. Uradili smo i neke taktičke promjene u igri što je urodilo plodom i ja im ovim putem čestitam.”, rekao je Davor Mladina.

Cibalia nakon dva kola ima četiri osvojena boda i trenutno je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice.