Ekipe iz cijele Osječko-Baranjske županije za vikend su se u Osijeku borile za nastup na državnoj završnici u rukometu.

Napete rukometne utakmice u trajanju 2×15 minuta igrali su igrači i igračice koji su rođeni 2004. godine i mlađi. U muškoj konkurenciji ekipe Feniks i i RK Osijek u međusobnom dvoboju odlučivale su o pobjedniku turnira i ekipa Feniks zasluženo je odnijela pobjedu. U ženskoj kategoriji pobijedile su djevojke iz RK Darda.

Pobjedničke ekipe plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 5. do 7. kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održava se po 23. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 1.500.000 djece i mladih.